©Benning Gladkova

Toen mijn vader de nacht invloog

Studio Figur

Met (film)beelden, muziek en poppen word je meegenomen op een avontuur voorbij de muren van het AZC, voorbij de grenzen van Nederland, op zoek naar de vader van Nour.

 

Nour droomt vaak over haar vader, die is achtergebleven in het land waar ze is geboren. In haar droom staat haar vader in het licht van de maan en kijkt hij naar de oceaan. Langzaam buigt hij zijn knieën en spreidt zijn armen. Er komen vleugels tevoorschijn. Hij ademt in, zet af en... vliegt. 

Over Studio Figur

Studio Figur is een Utrechts gezelschap dat poëtisch en zintuiglijk figurentheater maakt. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, live film en muziek worden nieuwe verhalen verteld waarin actuele kwesties centraal staan. In onze voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet. 

Credits, cast & crew

spel Buket Soydar, Pluck Venema e.a. / regie Noufri Bachdim / muziek Sebastiaan Bax / poppen Pluck Venema / maquettes Stefanie Bonte / vormgeving en kostuums Annelies Michelle Shakison