Fo Fasi Fu Anyame

NAKS WAN RUTU
KWAKU FESTIVAL

Naks Wan Rutu presenteert: Fo Fasi fu Anyame - Vier eigenschappen van de Almachtige. Anyame is Alles en Niets

Fo Fasi fu Anyame is de spirituele reis van de gemeenschap naar Anyame. Anyame is Alles en Niets. Hij is wat je ziet en wat je niet ziet.

Toka-ya Quassie, een zelfverzekerde Winti-gelovige zal u mee nemen op een spirituele reis om kennis te maken met de eigenschappen van Anyame. Zijn verhaal benadrukt het belang van verbondenheid met de natuur, het eren van voorouders en het volgen van de vier paden - aarde, water, lucht en bos - als manieren om spirituele verlichting en de aanwezigheid van Anyame te bereiken.

Elk pad vertegenwoordigt een aspect van de natuur en biedt lessen en rituelen die de gemeenschap verbinden met de essentie van het leven. Uiteindelijk komt de boodschap naar voren dat Anyame overal te vinden is, en dat het oproepen van de kracht en begeleiding van voorouders essentieel is voor een spirituele reis.

Dit programma is onderdeel van het Kwaku Festival. Toegang is alleen mogelijk met een geldig toegangsbewijs, verkrijgbaar via www.kwakufestival.nl/tickets

 

Bezoek je een voorstelling in onze theaterzaal? Verzeker je plek en reserveer! Heb je gereserveerd? Haal je kaarten dan uiterlijk een half uur van tevoren op bij de kassa. Kaarten die niet op tijd worden opgehaald, worden vrijgegeven aan bezoekers die zich daarvoor hebben aangemeld.

Programma

14.00 uur DJ Bala / Buiten

14.00 uur Classic games voor iedereen / Buiten 

14.00 uur Rodger's BBQ / Buiten

14.40 uur Kawina demonstratie met Mr. Jetflr / Buiten

15.00 en 17.00 uur Bingo / Buiten

15.00 uur Kims Party Schmink / Buiten

15.00 uur Kawina workshop met mr. Jetfly / Studio 1

15.00 uur Naks Wan Rutu presenteert Fo Fasi fu Anyame / Theaterzaal

Over Naks Wan Rutu

NAKS Wan Rutu NAKS Wan Rutu is een jeugdafdeling van de organisatie NAKS, welke haar oorsprong kent vanaf 3 oktober 2000. Organisatie NAKS is opgericht in het jaar 1947. In de afgelopen twee decennia heeft NAKS Wan Rutu met succes bijgedragen aan het behoud en de bevordering van de Afro-Surinaamse dans, en tevens aan de bewustwording rondom het slavernijverleden.

Door het organiseren van diverse dansworkshops voor de gemeenschap, indrukwekkende dansvoorstellingen en zelfs door het pionieren met de eerste Afro-Surinaamse dansconferentie vorig jaar, heeft deze organisatie een blijvende impact gehad. Niet alleen heeft NAKS Wan Rutu de danswereld verrijkt, maar het heeft tevens een waardevolle brug geslagen tussen erfgoed, kunst en gemeenschap, en daarmee een erfenis gecreëerd die voor altijd zal voortleven. 

Credits, cast & crew

Producent: NAKS Wan Rutu Suriname / Cast: 26 personen: 11 dansers; 5 zangers en 5 percussionisten /  Regisseur: Giovanni Robinson / Begeleiders: Darell Geldorp, Maritha Kitaman en Pearl Deira. 

Bekijk onze thema's