text

Wat me niet breekt!

DOX

Wat me niet breekt!


Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijk sterker) is een energieke voorstelling vol theater, muziek en dans. Bijzonder is, dat het publiek de hoofdpersoon Jimmy is. Een jongen van elf die opgroeit zonder ouders om zich heen.

Hoe groei je op zonder ouders?

Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijker sterker) laat zien hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn. Dat verhaal wordt nauwelijks verteld. Het publiek is de hoofdpersoon Jimmy; een jongen die op zijn elfde uit huis wordt geplaatst en opgroeit in een woongroep. Een indrukwekkende de voorstelling waarin je volledig meegezogen wordt in het verhaal.

Spelers: Nastaran Razawi Khorasani, Olaf Ait Tami, Nimuë Walraven, Nadine Wijshoff, Shelley Bos en Bram Walter.

Theaterkrant: ‘Het is een mooie vondst om het publiek in de rol van Jimmy te manoeuvreren: het feit dat je letterlijk niets doet, maar mensen toch voortdurend met je aan de haal gaan, van alles op je projecteren en je in een hoek duwen, wordt op die manier goed invoelbaar.’

 

 

Shelley Bos

Foto: Shelley Bos door fotograaf Tarona Leonora

 

Nimue Walraven

Foto: Nimue Walraven door fotograaf Tarona Leonora

 

Bram Walter

Foto: Bram Walter door fotograaf Tarona Leonora

Over DOX


DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club) en in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij DOX favoriet, urban arts als spoken word en hiphop zijn inspiratiebronnen.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant