text

De Gliphoeve | Test evenement | UITVERKOCHT

ORKATER & BIJLMER PARKTHEATER

De Gliphoeve |
Test evenement |
UITVERKOCHT


Beste bezoeker, dit is een testvoorstelling. Om toegang te krijgen tot De Gliphoeve is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich binnen 40 uur voor aanvang laat testen. Ga naar www.testenvoortoegang.nl om een afspraak in te plannen. Let op: alleen negatieve testresultaten die zijn ingepland via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen tot de voorstelling.

Bekijk hier alle informatie over je bezoek.

________________________________________________________________________________

Een muzikaal familiedrama over ontheemding en integratie

Na het succes van Woiski vs. Woiski maken Bijlmer Parktheater en Orkater nu De Gliphoeve, deel twee van een muzikale trilogie over de komst van Surinamers in Nederland. De Gliphoeve, vernoemd naar een van de oude Bijlmerflats, vertelt de geschiedenis van racisme en het moeizame proces van integratie. 

Over De Gliphoeve

Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. Wie gaat weg en wie blijft hier is een grote hit op de radio. Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glenn naar Nederland te gaan. Vader Stanley blijft voorlopig in Suriname. Vol verwachting, energie en humor probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen. 

Ze komen terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die gekraakt wordt door een groep Surinaamse activisten, die hun net gearriveerde landgenoten er woonruimte bieden. Gezinnen leven er onder, boven en op elkaar, soms in bittere armoede. Ondanks het beton vindt men er warmte: in eten en drinken, in muziek en in de gedeelde, vastberaden wil om te slagen. Maar het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld.

De Gliphoeve is een voorstelling vol levenskracht en muziek als houvast om te overleven en door het beton heen te breken.

 

Randprogramma

In het interactief online museum vind je meer achtergrondinformatie over o.a. de politieke geschiedenis en persoonlijke verhalen over de beginjaren van De Bijlmer. 

Houd de social media kanalen van zowel Orkater als het Bijlmer Parktheater in de gaten voor een mooie blik achter de schermen tijdens de Insta-takeover en nog meer nieuws over De Gliphoeve. 

portretfoto's De Gliphoeve

Fotocredits: Richard Terborg

Cast: vlnr Manoushka Zeegelaar Breeveld, Daniël Kolf, Dionne Verwey en Gery Mendes

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant