text

Voices from Letters: Imershón

Sophie Anglionin, Franklin Caesar Breeveld, Lidrick Solognier & Vernon Chatlein

Voices from Letters: Imershón


Coronatoegangsbewijs

Let op: Ben je 13 jaar of ouder? Dan heb je voor deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan in de vorm van één van de onderstaande bewijzen: 

 • Een negatieve testuitslag (testbewijs)
 • Een vaccinatiebewijs
 • Een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).

Voices from Letters - Imershón is een intiem live concert dat het publiek onderdompelt in Curaçaose muziek, cultuur en geschiedenis. Dit alles in Quadraphonic Surround Sound.

Componist en percussionist Vernon Chatlein versmelt zijn eigen hedendaagse composities met geluidsfragmenten uit het verleden, om zo naar eigen zeggen “een ode aan onze voorouders, onze taal en al haar magie” te geven.

De archiefcollectie Zikinzá waarin pater Paul Brenneker en literair kunstenaar en antropoloog uit Curaçao “Ompi” Elis Juliana anekdotes en liederen uit de Afro-Curaçaose cultuur in de jaren vijftig optekenden, vormen de basis van alle muzikale composities van Imershón.

Intieme sfeer

Chatlein kiest voor een intieme sfeer, waarbij het publiek zich rondom de muzikanten schikt en vervolgens omringd wordt door speakers waaruit fragmenten uit het Zikinzá-archief en andere samples worden gespeeld. Op deze manier wordt het concert een meeslepende manier om het publiek te betrekken bij Curaçaose muziek, geschiedenis en tradities. Chatlein richt zich op het bevorderen van zijn onderzoek naar de Muzik di Zumbi van Curaçao door zijn bevindingen in een performance-context te plaatsen met Imershón. De ritmes en grooves worden vermengd met moderne klanken en improvisatie en geven je een enkeltje naar de Curaçao en de rest van het Caribisch gebied.

Line-up

Sophie Anglionin - keys
Franklin Caesar Breeveld - flute, bass clarinet
Lidrick Solognier - percussion
Vernon Chatlein - percussion & compositions

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

za 2 okt 2021 19:00

 • Voices from Letters: Imershón

  Theaterzaal

za 2 okt 2021 21:00

 • Voices from Letters: Imershón

  Theaterzaal

  Niet beschikbaar

Dit vind je misschien ook interessant