text

Vakantietheater: jeugdtheater tijdens de voorjaarsvakantie

Vanwege de voorjaarsvakantie en de theatermakers die al maanden thuis zitten, bundelen jeugdtheaterorganisaties Bureau Vanaf2, Klein Amsterdam Producties en 2ater Producties de krachten en lanceren Vakantietheater.

Elke dag tijdens de voorjaarsvakantie deelt vakantietheater dagelijks drie online voorstellingen voor kinderen van 2 jaar tot 12 jaar. Kaarten zijn vanaf nu te koop via www.vakantietheater.nl.   


TimtimTimtim (2-6 jaar)
22 februari, 16.00 uur

Deze voorstelling was deze voorjaarsvakantie geprogrammeerd in het Bijlmer Parktheate. Gelukkig is de voorstelling online te zien via www.vakantietheater.nl

/// 

De surrealistische reis van twee timmermannen

Twee timmermannen. Ze bouwen veel. Ze verbouwen vaak. Hun wereld is nooit af, het kan altijd beter, mooier, anders. Vindt Tim. Vindt Willie. Maar Tim kan niet ophouden met timmeren en Willie wil de huisraad beschermen.
Dan slaat de vermoeidheid toe. Droom en werkelijkheid lopen steeds meer door elkaar in de wonderlijke wereld van Timtim.

Timtim is een stoere beeldende voorstelling met humor, timmerenergie en een snufje magie. Over twee gepassioneerde vakmannen, hun vriendschap en hun aanpassingsvermogen.


Vermaak voor kinderen thuis, steuntje in de rug voor theatermakers

De afgelopen dagen is keihard gewerkt aan een online programmering met 48 voorstellingen. Een aantal nieuwe voorstellingen zijn speciaal voor Vakantietheater opgenomen. Een online ticket kost € 7,50. Hiervoor krijg je een link naar de voorstelling die gedurende 24 uur te bekijken is met het hele gezin. 
 
Vakantietheater biedt niet alleen veel vermaak voor kinderen (2-12jr) en ouders in de voorjaarsvakantie, maar geeft de theatermakers ook een steuntje in de rug. Initiatiefnemer Peter Lanting heeft in korte tijd diverse theatermakers én theaters door het hele land geënthousiasmeerd om Vakantietheater van de grond te krijgen. Lanting: “We willen met Vakantietheater de trouwe theaterfans blij maken, maar hopen ook op een nieuw publiek die zo op een laagdrempelige manier kennis kan maken met jeugdtheater. We hopen van harte dat iedereen met kinderen de weg naar onze voorstellingen in het theater weer weet te vinden zodra het mag. Theater is iets magisch.” 

Bekijk het vakantieprogramma op www.vakantietheater.nl