text

Vacature Productieleider Bijlmer Parktheater | 30 uur per week


Wie zijn wij?

Het Bijlmer Parktheater is een ‘local initiative with global impact’: een levendig, intiem en gastvrij theater waar onverwachte ontmoetingen plaatsvinden met een Zuidoost gevoel. 
Het Bijlmer Parktheater is een laagdrempelige culturele instelling met allure in Amsterdam Zuidoost. Naast een theater voor professionele gezelschappen en kunstenaars, zijn wij een podium voor jonge makers en aanstormend talent dat de kans krijgt zich artistiek te ontplooien, producties te maken en zich verder te ontwikkelen. Met cultuureducatieprojecten binnen het onderwijs dragen we bij aan de brede talentontwikkeling van de jeugd. Ook vervullen wij een brugfunctie tussen Amsterdamse theaterinstellingen (en daarbuiten) en het publiek en de makers van Amsterdam Zuidoost.
We zijn op zoek naar een productieleider met theaterervaring en met een flinke dosis bevlogenheid om in ons theater aan de slag te gaan. Reageren kan vóór 20 september.

Taken en verantwoordelijkheden

De productieleider werkt nauw samen met programmeurs, techniek en horeca.
Je verzorgd de juiste condities waarbinnen bespelers en huurders van ons theater, maar ook onze eigen makers optimaal gefaciliteerd worden. 
Je bent de spin in het web tussen alle betrokkenen en bewaakt de voorgang van verschillende projecten. Dit doe je o.a. door het opstellen en bijhouden van productieschema’s, draaiboeken en planningen. 
Het bewaken en beheren van deelbudgetten.

Gewenst profiel

  • Relevante werkervaring 
  • Kennis van artistieke-en productieprocessen in theater en denkt vooruit
  • Kan ideeën vertalen naar praktische uitvoering
  • Communicatief en sociaalvaardig, ondernemend en creatief
  • Organisatievermogen en een zelfstandige werkhouding
  • Improvisatie vermogen en oplossingsgericht 
  • Kennis van relevante wet en regelgeving
  • Beheerst Nederlands en Engels zowel in woord als geschrift
  • Bent in bezit van een rijbewijs B
  • Bij voorkeur woonachtig in (de directe omgeving van) Amsterdam 

Wat bieden we jou?

Een afwisselende baan bij een dynamische organisatie, met fijne collega’s en een informele werksfeer. In een inspirerende werkomgeving bij één van de gezichtsbepalende culturele instellingen van Amsterdam Zuidoost.
Het Bijlmer Parktheater hanteert de CAO Nederlandse Podia 2021. De aanstelling is gebaseerd op een functie van gemiddeld 30 uur per week, we bieden een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging.

Procedure

Wil je solliciteren of meer informatie over de functie? Neem dan contact op via info@bijlmerparktheater.nl.   
Sollicitatiebrieven met CV kunnen gemaild worden vóór 20 september o.v.v. Vacature Productieleider naar info@bijlmerparktheater.nl, t.a.v. Jorien Waanders.