Superhuman - KWAKU Summer Festival

Kalpana Raghuraman

Superhuman - KWAKU Summer Festival


"Door het #MeToo schandaal veranderde Kevin Spacey in één klap van held naar schurk. De goden van deze tijd worden gevallen helden zodra ze niet aan de verwachtingen van perfectie voldoen. In Superhuman: Our Inner Darkness zoek en onthul ik de barst in het perfecte imago, zodat de superheld weer mens mag zijn en alle kanten van zichzelf zichtbaar kan maken." – Kalpana Raghuraman

Superhuman: Our Inner Darkness is een hedendaagse dansvoorstelling van choreograaf en cultureel antropoloog Kalpana Raghuraman. Zes dansers en een zangeres gaan op zoek naar een nieuwe superheld. Een held die óók kwetsbaar en onaangepast durft te zijn, een superhuman.

Na een succesvol tournee in Nederland en India met de voorstelling SIMEON, in samenwerking met het Matangi Quartet, komt Kalpana in 2018 met haar nieuwe werk Superhuman: Our Inner Darkness. Zij is geïntrigeerd in alle kanten van de mens die ons ondefinieerbaar en onvoorspelbaar maken. Maar in onder andere mythologie en popcultuur zien we vaak een eenzijdig perspectief. Hercules en Beyoncé lijken voorbeelden van ultieme perfectie. Is het nog wel reëel om te geloven dat deze iconen perfect zijn? Hebben we niet allemaal een innerlijke duisternis en wordt deze misschien te veel onderdrukt?

Kalpana groeide op in Nederland in een Indiaas gezin. Als klein meisje verslond zij vele Indiase mythologische stripverhalen, waarin tot haar verbazing goede en slechte personages minder eenzijdig waren dan in de Westerse cultuur. Een superheld kon ook slecht zijn. Deze openheid over de innerlijke duisternis die in ons allen schuilt fascineert Kalpana. In Superhuman: Our Inner Darkness creëert zij een nieuwe superheld door een symbiose van Indiase dans, hedendaagse dans, muziek gecomponeerd door Simone Giacomini en live zang van Lotta Sophie Bakker. Een held die ook de innerlijke duisternis durft te tonen, een superhuman.

Deze voorstelling in het Bijlmer Parktheater is vrij toegankelijk met een entreekaart van Kwaku. Wees op tijd, want VOL = VOL.

 

Superhuman

 

Kalpana Raghuraman is met Stichting Kalpanarts een pionier. Met haar roots in Indiase dans en haar kennis van talrijke Indiase bronnen, creëert zij hedendaagse dansvoorstellingen.

Superhuman: Our Inner Darkness is een productie van Kalpanarts in samenwerking met Korzo Theater, Scapino Ballet Rotterdam, Faso Danse Théâtre en financiële steun van Gemeente Den Haag, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Fonds21

Credits:
Concept & choreografie: Kalpana Raghuraman
Dans: Anuradha Pancham, Álvaro Silva Gómez, Zahira Suliman, Rohiet Tjon Poen
Gie, Lars de Vos, Goda Žukauskaitė
Zang: Lotta Sophie Bakker
Muziekcompositie: Simone Giacomini
Libretto: Lotta Sophie Bakker en andere bronnen
Kostuumontwerp: Asalia Khadjé
Lichtontwerp: Frank van Schie, Jeffrey Steenbergen
Technische productie: Disappearow
Uitvoerende techniek: Frank van Schie, Jeffrey Steenbergen
Dramaturgie: Marc Maris
Artistiek advies: Serge Aimé Coulibaly
Zakelijke leiding & verkoop: Gysèle ter Berg
Productieleiding: Susanne Tuny
Marketing & PR: Nanda van Aalst
Grafisch ontwerp: Serena Kloet
Illustrator: Floor de Goede
Fotografie campagnebeeld: Alexander Berdin Lazursky
Scene fotografie: Bowie Verschuuren
Met dank aan Beppie Blankert, Sanne Danz, Andrew van Esch, Roy de Hair, Marjet van Os, Erik Pals, Dave Schwab
 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.