text

Skitta en de Skittergirls | 4+

Skitta

Skitta en de Skittergirls |
4+


In 1996 verhuist Skitta op 12-jarige leeftijd uit Suriname naar Nederland. Skitta was een verlegen jongen. In vergelijking met zijn huidige Entertainment shows is dat verre van verlegen zijn. Tijdens muziekles op school liet Skitta al doorschemeren iets in de muziek te willen gaan doen. Op schoolfeesten was Skitta samen met schoolgenoten de gangmakers. Met de roots van zijn opa die danser was, kon het niet anders en ontdekte Skitta op zijn 13e zijn liefde en passie voor muziek en dansen. Skitta maakte muziek in zijn eigen geïmproviseerde studio. Met vrienden uit de buurt vormde hij samen verschillende rapgroepen. Uiteindelijk ging eenieder zijn eigen kant op in de muziek. Skitta besloot mee te doen aan verschillende talentenjachten, zoals Megafestatie in de jaarbeurs Utrecht, Kunstbende waar bij paar keren in de prijzen viel, buurthuis THA SPOT in Amsterdam Bijlmer waarbij zich bezig hield met workshops en talentenjachten, en het Kwakoe festival waar de echte Skitta Entertainer toen ontstond.

 

skitta

 

Dansen was hun passie en er was altijd een strijd onderling wie de beste was in het dansen. Skitta begon voornamelijk eerst met het na rappen van Surinaamse bekende artiesten. Vervolgens gaf Skitta zijn beloop in het rappen in het Engels. Samen met vrienden heeft Skitta een aantal duo formaties gevormd. Aangezien Skitta altijd al een apart geval was met zijn muziek en anders uit de hoek kwam, besloot Skitta solo verder te gaan. In 2001 was er een host op een festival die voor de charmes van Skitta viel. Deze besloot hem plaats te bieden op een aantal podiums in Amsterdam. Vanaf dat moment werd de echte Skitta geboren en werd zijn naam steeds bekender.

 

skitta

Skitta en zijn skittergirls vormen inmiddels een begrip voor de jeugd in Amsterdam en omstreken. Zij stonden in 2018 al op het In The Picture Festival en zijn nu te zien in het Bijlmer Parktheater met een show vol entertainment. Kinderen en ook de ouders kunnen zeker niet stil blijven zitten tijdens deze Skittashow!    

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant