Rage against the dying of the light

House of Confetti - Fringe x Bijlmer

Rage against the dying of the light


Modeontwerper Irene Heldens en choreograaf Dario Tortorelli verleggen de traditionele grenzen van één enkele kunstvorm en vermengen mode met dans, poëzie en muziek binnen de cross-over performance Rage against the dying of the light. Middels een fashion show meets dans performance word je meegenomen op een emotionele reis rondom de vergankelijkheid van tijd.

We hebben allemaal onze eigen innerlijke gevoelswereld, filosofieën, normen en waarden en laten ons lijden door dromen, angsten en liefde. Waar we echter allemaal mee te maken hebben, en waar we niet onderuit kunnen, is het wegtikken van de tijd. Dat het ooit ophoudt en dat we niet weten wanneer. De manier hoe je daar tegenaan kijkt bepaalt vaak hoe je je leven invulling geeft. Waan je in een ongepolijste, rauwe en pure wereld van verschillende emoties en ervaar strijd, weerstand, uitputting, acceptatie, levensvreugde, verlichting etc.

Poëtisch gezien is de voorstelling geïnspireerd op het gedicht ‘Do not go gentle into that good night’ van Dylan Thomas. De gesproken versie hiervan is compositorisch ontleed, waarbij er een ritme is voortgekomen die verwerkt is in de muziek.

Laat je meenemen op een reis van het onontkomelijke…

 

House of Confetti

CREDITS

Rage against the dying of the light wordt geproduceerd door House of Confetti. De artistieke leiding ligt in handen van modeontwerper Irene Heldens, die een nauwe samenwerking is aangegaan met choreograaf Dario Tortorelli | DIVEinD.
Verder bestaat het team uit:
Nicole van den Berg | performer
Remco Gerritsen | componist
Pim Mans | lichttechniek
Sjanneke Hendrix | project- & productieleider
Daarnaast een special shout out naar Crissy Fila voor de fotografie.

 

campagnebeeld

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

vr 13 sep 2019 19:30

  • Rage against the dying of the light

    Theaterzaal