text

Paramaribop - Time Off the Essence

Muziekconcert met Pablo Nahar & Friends: Glenn Gaddum, Franklin Ceasar en Yoràn Vroom

Paramaribop - Time Off the Essence


Paramaribop is een unieke samensmelting van traditionele ritmes vanuit de Afro Surinaamse Kaseko/Kawina en de harmoniën en melodieën uit de Amerikaanse Jazz en Bebop.

Als voorloper/fakkeldrager van deze stijl gaat bassist Pablo samen met pianist Glenn Gaddum, saxophonist/bas-clarinetist Franklin Ceasar en youngster drummer Yoràn Vroom de Paramaribop ten gehore brengen met veel originals, traditionals en standards op het repertoire.

Muzikale inleiding - 14.30 - 15.00 uur

Voorafgaand aan de voorstelling is er een muzikale inleiding door het Junios Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam.

De band in kwestie bestaat uit de volgende mensen/instrumenten:
Saar van Koeveringe (zang)
Isa Schouten (cello)
Rover van Gennep (gitaar)
Carel Posthumus (piano)
Jaan Jaspers (basgitaar)
Damien Mehldau (drums)
 

Jamsessie in de foyer

Na het concert is er in de foyer een jamsessie onder leiding van drummer/percussionist Yoràn waarbij er symbolisch een fakkeloverdracht zal plaatsvinden aan de jongere generaties. Neem je instrument dus mee!

Pionierswerk

Het muzikale traject van Pablo in Nederland omvat een periode van meer dan 50 jaar! Time Off The Essence verwijst naar al het pionierswerk op het gebied van de Paramaribop met het Surinam Music Ensemble onder leiding van hem en drummer Eddy Veldman in de begin Jaren ’80. De ontwikkeling daarvan is samen met de andere leden, pianist Glenn Gaddum, gitarist Franky Douglas, percussionist Ponda O’Bryan en saxophonist Kees Smit succesvol en waardig uitgedragen tot in de Jaren ’90. Van de start van het millennium tot aan nu is Pablo Nahar met andere eigen formaties (SurFive & 4Sure) onverkort blijven doorgaan totale erkenning van deze stijl te realiseren.

Over Pablo Nahar

Pablo (70) is geboren in Paramaribo, Suriname en is meer dan 50 jaar professioneel bassist/componist in Europa/Amerika. Als co-inventor van Paramaribop is hij van pionier tot voorloper en nu doorgever/voorvechter van deze unieke muziekstijl. Daarnaast is hij co-leader van het Surinam Music Ensemble geweest en ook oprichter van Surfive en 4Sure.

Pablo Nahar Bijlmer Parktheater

Bandleden Paramaribop

pianist Glenn Gaddum
saxophonist/bas-clarinetist Franklin Ceasar
drummer Yoran Vroom
bassist Pablo Nahar

Glenn Gaddum sr.

Glenn Gaddum, geboren in Paramaribo, is pianist, arrangeur, componist en producer sinds 1971. Onder andere gemusiceerd met o.a. Reality, Solat, Hans Dulfer & The Perikels, Ronald Snijders en het Surinam Music Ensemble.

Glenn Gaddum sr Paramaribop Bijlmer Parktheater

 

Yoràn Vroom

Yoràn (1991) begon op jonge leeftijd met muziek. Een belangrijk deel van zijn muzikale ontwikkeling schrijft hij toe aan het studeren van drums bij de Surinaams/Nederlandse drummeester Eddy Veldman en West-Afrikaanse percussie bij Master Ponda O' Bryan. Hij studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en is daar tegenwoordig actief als docent slagwerk op de jazz afdeling. Momenteel is hij actief in de Nederlands/Europese (jazz)muziekscene. Hij heeft gewerkt met en blijft werken met internationaal bekende artiesten Frank McComb, Ed Motta, Cory Henry, Kinga Glyk en vele anderen.

“Yoràn Vroom ontwikkelt zich in rap tempo tot een van de toonaangevende musici van deze tijd.” - Vrije Geluiden

Yoran Vroom Bijlmer Parktheater

Fotografie Ferry Knijn

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant