text

Opening: We Are Africa en Ampuku

African Diaspora Performing Arts Festival

Opening: We Are Africa en Ampuku


Stichting Untold organiseert op 22, 23 en 24 januari 2020 de derde editie van het African Diaspora Performing Arts Festival. Het interdisciplinaire festival waarbij bezoekers kennis kunnen maken met en deelnemen aan Afrikaanse kunstvormen.

Het festival kenmerkt zich door de verbinding die wordt gelegd tussen verschillende West-Afrikaanse, Afro-Caribische en hedendaagse kunstvormen. Het thema van deze editie is: We Are Africa

Een avondprogramma met Miss Black Hair Nederland haarpresentatie, The Compton Arts Project | Cipher en de muziek- en dansvoorstelling Ampuku van Untold. Host: Leila Aigbedon.

Première Ampuku

Over de onvrijwillige reis van West-Afrikaanse volkeren naar de Nieuwe Wereld en in het bijzonder Suriname. De historische verbinding tussen Congo en Angola met Suriname staat centraal. Deze voorstelling is een coproductie tussen Untold en Black Harmony. In de voorstelling worden twee families in het binnenland van Suriname bij elkaar gebracht ten tijde van de Trans-Atlantische slavernij. Een jong koppel wil namelijk trouwen met de toestemming van hun families. Voordat er een huwelijk plaats kan vinden moeten er rituelen worden uitgevoerd en komen er familiegeheimen boven tafel. De weg voor de liefde wordt vrijgemaakt door het ontrafelen van een geheim binnen deze familiecontext. 
 

Ampuku

Fotocredits: Les Adu

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant