Neo-Tradities

African Diaspora Performing Arts festival

Neo-Tradities


Untold organiseert op 22, 23 en 24 november 2018 het African Diaspora Performing Arts festival in het Bijlmer Parktheater. Het interdisciplinaire festival waarbij Afrikaanse kunstvormen centraal staan. Hierbij zijn internationale uitwisselingsprogramma’s op dit festival een belangrijk en vast onderdeel van het aanbod van Untold. Het festival vindt jaarlijks plaats in het Bijlmer Parktheater.

Het opzetten en uitvoeren van het African Diaspora Performance Arts Festival is uniek in Amsterdam. Het festival kenmerkt zich door de verbinding die wordt gelegd tussen verschillende West-Afrikaanse en Caribische landen. Daarbij worden nieuwe stijlen zoals afro-dans naar voren gebracht. Naast dat traditionele kunstvormen van het continent een podium krijgen, wordt ook aandacht geschonken aan de verbinding met hedendaagse kunstvormen. Dit maakt het festival vernieuwend, vooruitstrevend en uniek. Untold realiseert hiermee een interdisciplinair festival waarbij Afrikaanse kunstvormen centraal staan. De realisering van dit jaarlijkse podium in de vorm van een festival is een versterking van het huidige aanbod van Untold.

Het avondprogramma staat in het teken van Neo tradities. Traditionele West-Afrikaanse kunstvormen verbinden we met hedendaagse kunstvormen welke op deze dag centraal staan. We laten met neo-tradities zien hoe oude West Afrikaanse dansstijlen en kunstvormen een mooie inspiratie zijn voor het hier en nu.

Wij presenteren deze oude kunstvormen in een nieuw jasje door middel van verschillende optredens. Zo raken deze kunstvormen niet in vergetelheid en worden ze toegankelijk voor een nieuw en groter publiek. Alle optredens staan geheel in het teken van het opzoeken van verbinding met het nu en zal de avond vanuit dat kader vorm krijgen.

Untold (muziek, dans en zang)

De manier waarop Untold haar danstheatervoorstellingen vormgeeft is een voortreffelijk voorbeeld van hoe traditionele Afrikaanse dansvormen vernieuwende inzichten teweegbrengen. Untold zal deze avond een speciale korte danstheatervoorstelling laten zien aan het aanwezige publiek. Gail Parmel en Ian Parmel, directors van ACE, zullen een keynote speech geven over de manier van werken vanuit hun company ACE Dance and Music. Aminita Cairo verzorgd een keynote speech over African Diaspora Performing Arts.

OTION (spoken word)

Guillermo Blinker begon zijn artistieke weg bij Dans Academie Lucia Marthas, wat hem een sterke basis in de podium kunsten heeft gegeven en heel veel podium ervaring.

De afgelopen 4 jaar is Guillermo actief als freelance all round danser, dans docent, choreograaf en singer songwriter onder de artiesten naam Gimotion..  Gimotion zal een optreden verzorgen waarbij hij een connectie maakt tussen spoken word en drums.

ACE en Impact Dance (dans)

Onze internationale partner ACE dance and music uit Birmingham zal een optreden geven uit een van professionele dansvoorstellingen.

Organisatie

Untold is een culturele organisatie gericht op tieners, jongeren en jongvolwassenen die bezig willen zijn met kunst en cultuur, waarbij vooral West-Afrikaanse en Afro-Caribische dans- en muziekstijlen centraal staan. Untold staat bekend om haar multidisciplinaire theater- en dansproducties en de wijze waarop de doelgroep wordt begeleid en gecoacht in hun artistieke ontwikkeling.

Untold heeft een unieke concept als het gaat om het bevorderen van talentontwikkeling en cultuurparticipatie. Ten eerste bereikt Untold met haar producties heel veel bezoekers met een niet westerse achtergrond. Daarnaast bereikt Untold met haar aanbod een grote groep jongeren en volwassenen van Afro-Nederlandse afkomst. Untold weet juist deze groepen te bereiken die normaliter het theater nooit bezoeken. Daarnaast richt Untold zich ook op de persoonlijke ontwikkeling van jongeren middels op maat aangeboden empowermentactiviteiten op het gebied van identiteit en cultuur.

 

African Diasopra Performing Arts Festival

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.