text

My Religion Doesn't Define Me | Nadia

Dansvoorstelling van Afra Ernst + Amira Al Rawi

My Religion Doesn't Define Me |
Nadia


In deze double bill (twee voorstellingen op één avond) staan choreografen Afra Ernst met My Religion Doesn’t Define Me en Amira al Rawi met Nadia centraal.

My Religion Doesn't Define Me

In de dansvoorstelling My Religion Doesn’t Define Me ga je mee in de zoektocht van Afra en Senna waarin ze hun plek binnen de maatschappij proberen te vinden. Je ontdekt de moeilijkheden waar zij tegenaan lopen in de samenleving van nu. Een kwetsbare en krachtige contemporary en hiphop choreografie.

“Lange tijd heb ik mijn geloof als last ervaren naar de buitenwereld toe. Ik heb tot kort geleden veel mensen niet verteld dat ik Islamitisch ben, omdat ik bang was dat ze mij daardoor zouden veroordelen. Dit doet pijn, juist omdat het geloof voor mij iets is wat ik voel van binnenuit en een manier is waarop ik het samen zijn ervaar. Het samen zijn ongeacht wie je bent. Ik wil bruggen bouwen, want de ontmoeting maakt begrip en wederzijds respect mogelijk.” – Afra

 

Bekijk de trailer

 

My Religion doesnt define me Bijlmer Parktheater

Fotografie Steven Tips

Credits

Concept: Afra Ernst
Dansers: Senna Amarnis & Afra Ernst
Muzikale compositie: Janne Piksen
Artistieke begeleiding: Shailesh Bahoran
Zakelijke begeleiding: Christiaan Uytdehaage
Campagnebeeld: Steven Tips

Een productie van Rumah-Afra, in samenwerking met Het Wilde Westen. Deze productie is tot stand gekomen met steun van de Participatie Federatie, Het Makersfonds, de Provincie
Utrecht en Het Huis Utrecht.

 


 

Nadia

Een laatste dans met haar overleden moeder.

Als kind is het je grootste angst om je ouders te verliezen. Op jonge leeftijd is dit de realiteit voor Amira. Met het verliezen van haar ouders, is ze ook haar gevoel van thuis en veiligheid verloren.

Nadia is de naam van de moeder die Amira abrupt kwijt is geraakt. Bij het maken van de voorstelling heeft zij oude contacten opgezocht, zoals haar zussen die zij meer dan 18 jaar niet gesproken heeft. Het was een jaar van ontdekkingen, maar ook moeilijke confrontaties.

De voorstelling toont de spanning van de zoektocht en de verschillende emoties en fases van rouwverwerking. Het gevecht wat zij voert, maar ook iemand die niet meer wilt vechten en gewoon weer kind wilt zijn. Hoopvol, veilig en vertrouwd.

Achter de schermen

 

Reacties op solovoorstelling Nadia van Amira al Rawi

Over de maker

Amira al Rawi is een jonge danseres die zich ontwikkeld heeft als een bijzondere maker met de drang om verhalen te vertellen. Haar doel is om te laten zien dat door verschillen heen, mensen hetzelfde zijn. Dit doet zij door verhalen te vertellen waar een ieder zich op zijn eigen manier mee kan identificeren. Amira confronteert, reflecteert en reageert op maatschappelijke thema’s.

Begonnen in de breakdance scene, heeft Amira zich ontwikkeld in haar eigen authentieke stijl. Deze bestaat uit invloeden van Voguing en Waacking, maar ook House en Hip Hop.

In 2017 maakt Amira haar eerste voorstelling met coaching van Shailesh Bahoran; Bouie. Nadia is Amira’s eerste solovoorstelling waarin zij intensief gecoacht is door Shailesh Bahoran en Leo Spreksel. Inmiddels is ook haar tweede solovoorstelling Layla af, onder coaching van Leo Spreksel en Lloyd Marengo.

Nadia - Bijlmer Parktheater

Fotografie Yu Check

 

Credits

Choreografie & dans: Amira al Rawi
Regie & choreografie: Leo Spreksel
Decorontwerp: Amira al Rawi
Licht- en geluidsontwerp: Peter Lemmens
Muziek: Stijn van Strien, Joseph Magee
Zang: Karima el Fillali
Decor: Jakob Witte
Met dank aan: Dansschool Wesseling
Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten - Urban Projecten

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant