text

Mankind (6+)

Jeugdvoorstelling met livemuziek en dans

Mankind (6+)


Mankind is een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar met live muziek door saxofonist Paul van Kemenade en pianist Stevko Busch.

De mensheid is in de Engelse taal een mooi samengesteld woord, MANKIND. Man en kind tegelijk, nooit volwassen, in de groei, onderweg. De evolutie heeft ons gebracht waar we nu zijn. We denken te weten wie we zijn. We denken te weten waar we vandaan komen.
Maar waar gaan we naartoe? Op zoek naar dat antwoord kunnen we de boeken openslaan. En dan?
We bouwen en breken, klimmen en dalen, maken ruimte voor onszelf en voor anderen. Met vallen en opstaan gaan we vooruit, van generatie op generatie. Zonder te weten waar het eindigt.

Muziek en dans
Met de missie dat kinderen recht hebben op dans van het hoogste niveau heeft de Stilte zich ontwikkeld tot een volwaardige pleitbezorger van kunst voor kinderen. Muziek mag daarbij niet achterblijven. In Mankind worden hoogwaardige dans en hoogwaardige muziek van Paul van Kemenade en Stevko Busch samengebracht. 

Geschiedenis
In 1994 is de Stilte ontstaan. Zonder ophef, zonder geld, zonder netwerk en met Breda als standplaats. Met de kop Dans is de poëzie van het theater wordt de geboorte wereldkundig gemaakt. De behoefte te creëren vanuit een optimistisch wereldbeeld brengt in 1995 kinderen in het vizier. 
In het voorjaar van 1997 biedt de gemeente Breda het gezelschap een gymzaal in een schoolgebouw aan. Het streven is een ´smid op de hoek´ te zijn, een herkenbare plek, toegankelijk en vertrouwd voor 
iedereen, kinderen voorop. In 2000 wordt het eigen theater geopend door Hans Snoek, oprichtster van dansgezelschap Scapino, éminence grise van de dans voor kinderen en fan van de Stilte. Tegen de stroom in weet het gezelschap te groeien en op basis van loyaliteit wordt een organisatie opgebouwd. In 2001 achten de gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant de Stilte van belang voor de regio en maken zij structureel subsidie vrij. Uit eigen middelen wordt in 2007 een tweede dansstudio gerealiseerd. In 2009 wordt de Stilte als enige nieuwkomer opgenomen in de Basisinfrastructuur. Loyaliteit maakt plaats voor professionalisering, groei en innovatie. Vanaf 2013 is het gezelschap opgenomen in de Meerjarenregeling van het Fonds Podiumkunsten.

Bekijk de trailer

 

Scènefoto's

Mankind - Bijlmer Parktheater

 

Mankind - Bijlmer Parktheater

 

credits

choreografie Jack Timmermans
dans Donna Scholten, Alex Havadi-Nagy, Mirella de Almeida Castagna
muzikanten Paul van Kemenade
piano Stevko Busch
kostuums Joost van Wijmen
lichtontwerp Uri Rapaport

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

zo 5 feb 2023 15:00

  • Mankind (6+)

    Coproductie van de Stilte en stichting Paul van Kemenade

Dit vind je misschien ook interessant