text

Man Down

Theatercollectief Lost Project

Man Down


Alle voorstellingen t/m 6 april zijn geannuleerd

Beste bezoeker,
Naar aanleiding van de landelijke maatregelen inzake het coronavirus in Nederland zijn wij genoodzaakt ons programma aan te passen. Alle voorstellingen die tot 6 april op het programma staan, zijn uitgesteld tot nader te bepalen datum. Lees meer en blijf op de hoogte via de website


Het is tijd voor de rest van Nederland kennis te maken met de grensverleggende voorstelling: Man Down. In 2017 is de voorstelling in première gegaan bij Casco Amsterdam en tot op de dag van vandaag nog steeds één van de meest gevraagde producties van theatercollectief LostProject. Op 24 september wordt de tour afgetrapt in Theater Rotterdam en eindigt op 18 april bij het CC Amstel in onze vertrouwde stad Amsterdam.

Discussies over seksisme, streetharrasment, mensplaining, rape-culture en mannelijke privilege hebben de kijk op ‘de man’ in 10 jaar tijd veranderd. Klassieke stereotypen en masculien gedrag worden keihard veroordeeld en vaak ook terecht. Maar is masculien gedrag altijd negatief? Speelt cultuur en opvoeding een rol naar hoe er naar gender wordt gekeken? Wat betekent het om man te zijn anno 2017? LostProject in samenwerking met Tolhuis Tuin onderzoekt met het stuk Man Down de identiteit van de man. 

Volwassen worden is niet makkelijk en daar zijn Joshua Sabajo, Guillermo Hamel, Arman Tarhan, Robbie Wallin, Erwin Kiene, Ryan Pinas en Tim van den Heuvel het levend bewijs van. Het is nog lastiger om op te groeien in een samenleving waar de rol van de man nog onduidelijk is voor veel jongens. In plaats van mannen te forceren om echte mannen te zijn, moet het normaal zijn om dit voor jezelf in te kunnen vullen. In Man Down gaan de acteurs in een afgesloten ruimte het gevecht aan met hun emoties, tonen zij de kwetsbaarheid van de man, overwinnen zij hun angsten en stappen ze letterlijk en figuurlijk uit hun comfort zone. Het publiek krijgt de ware man te zien zonder de illusies, stereotypen en vooroordelen van de samenleving.
Man Down is een confronterende voorstelling over de man door een vrouw gemaakt. Gebaseerd op eigen verhalen en ervaringen van acht LostProject-mannen met op de regisseursstoel Priscilla Vaudelle. De nieuwsgierigheid naar de man werd getriggerd door de verschillende mannen in haar leven: haar opa, haar vader, haar broer, haar man en haar toekomstige zoon. Dit resulteerde in een eerlijk stuk waar zij en de acteurs samenwerken om een divers maar vooral een reëel beeld van de man te portretteren. 

Credits
Regie: Priscilla Vaudelle Spel: Tim van den Heuvel, Erwin Kiene, Guillermo Hamel, Robbie Wallin, Joshua Sabajo, Ryan Pinas, Arman Tarhan Geproduceerd door Lost Project en Stichting Tolhuistuin. 

Over LostProject
LostProject maakt voorstellingen met een groep die representatief staat voor de stad Amsterdam. Zij maken onder leiding van Priscilla Vaudelle en Tim van den Heuvel voorstellingen over gender, mannen en vrouwenrollen, culturele identiteit, interculturaliteit, politiek en nog veel meer.
 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant