text

Sarah Huygens-Jawla

Sarah Huygens-Jawla is een jonge Vlaamse maker met West-Afrikaanse roots, die de grenzen van zichzelf en haar spelers onderzoekt in interdisciplinair bewegings- en danstheater. Met een fascinatie voor het bewegende lichaam maakt Sarah voorstellingen die dicht op de huid, rauw en dramatisch zijn. Persoonlijke verhalen van spelers en dansers vormen de basis van waaruit Sarah haar werk maakt. Hierdoor ontstaat een dunne lijn tussen realiteit en theater, waarbij Sarah zich concentreert op de thema’s identiteit en gender. Met een mix van beweging, tekst en beeldtaal wordt de toeschouwer geconfronteerd met de persoonlijke verhalen van de spelers, die kunnen leiden tot zowel herkenning als ongemak.

Volg Sarah op Facebook @srhhuygens en Instagram @srh.huygens.

Fotograaf: Jos Beijer


Between Us (2021)

Wat als we een intiem moment tussen vrouwelijke lichamen omarmen met heel ons zijn? 
De zielentocht van zes performers, zes lichamen en zes energieën is vertaald naar een choreografie die je raakt in de vorm van herkenning en ongemak. De muziek wordt live gecomponeerd en vormt daarmee de zevende energie.    

Het Bijlmer Parktheater produceert met Between Us de eerste voorstelling van Sarah Huygens Jawla binnen het nieuwe makers-traject van het Fonds Podiumkunsten. Tijdens dit traject krijgt de jonge Vlaamse maker met West-Afrikaanse roots twee jaar de kans om zichzelf verder te verdiepen als dansmaker. 
Between Us is ontstaan vanuit haar fascinatie voor de vrouw met de focus op de queer community waar zij zichzelf mee identificeert. Hierin onderzoekt ze de grenzen van zowel zichzelf als haar spelers in interdisciplinair bewegings- en danstheater. 

Between Us_promo

Women in Love (2018)

In Women In Love gaan vier vrouwen de confrontatie aan met de opgelegde identiteit en eigen identiteit. Een zoektocht naar liefde en erkenning van vier vrouwen die in de Westerse maatschappij leven en in conflict raken met zichzelf en hun omgeving.

Regie: Sarah Huygens-Jawla
Spel: Maria Toko Josias, Naomi Mac-Donald, Christle Tjon A Man, Sarah Huygens-Jawla
Tekst dramaturgie: Rafaëlle Kwakkel
Kostuum & vormgeving: Annelies Michelle Shakison
Artistieke begeleiding: Poppe Boonstra
Met speciale dank aan: Desta Deekman, Fifamè Awunou, Merci Lie3-sem, Trisha Agia

 

Sarah Huygens

Fotograaf: Jos Beijer

Onze Makers

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.