text

Rohiet Tjon Poen Gie

Rohiet Tjon Poen Gie, geboren in Suriname, noemt zichzelf een ‘selfmade’ experimentele urban dancer en is international bekend om zijn eigen stijl. De basis is breaking en popping maar Rohiet laat zich vooral ook door andere invloeden inspireren.

Volg Rohiet op Facebook Rohiet Tjon Poen Gie en Instagram @rohietsetsanino9

Fotograaf: Liedeke Taen


We Shall Return (2020)

De dansvoorstelling van Rohiet, We Shall Return, is een crossover tussen Hip Hop en hedendaags gecombineerd met andere disciplines als acrobatiek en Martial Arts. Vier mannelijke dansers met roots in Indonesië, Vietnam, Angola en India vertellen hun persoonlijk verhaal. Individueel, maar ook als groep. Met als fundament de cultuur en geschiedenis van de dansers zelf en van de landen die ze representeren.

“Wij zijn alle vier sterk verbonden met het onderwerp kolonisatie omdat de landen waar wij vandaan komen in het verleden gekolonialiseerd zijn geweest. Ik denk dat dit voor iedereen een pijnlijk en beschamend onderwerp in onze geschiedenis is, zowel aan de kant van de onderdrukten als van de onderdrukkers. Wij dealen ieder op een eigen manier nog dagelijks met de gevolgen. Wat wij willen is vooral gelijkwaardig en respectvol behandeld worden. Daarom werk ik met beelden die in mij opkomen bij het onderwerp kolonisatie. Denk aan oorlog, onderdrukking, integratie, hoop en vrijheid,” aldus Rohiet.

Onze Makers

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

za 5 dec 2020 20:30

zo 6 dec 2020 15:00