text

Dahiana Candelo

Een van onze nieuwe makers dit jaar is actrice en schrijfster; Dahiana Candelo. In haar toneelvoorstelling DUALIDAD ontleedt Dahiana haar identiteit. Ze neemt je mee door absurdistische taferelen waarin ze verschillende fases van haar leven schets en waarin Frida Kahlo het penseel soms overneemt.

Momenteel studeert Dahiana af aan de acteursopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze was te zien in Bloedlink (winnaar van theaterprijs Zilveren Krekel) van NTjong. En als de neurotische moederlijke kleuter in “Het klasje van Riki”, begeleiding Toneelmakerij. Ze geeft acteerlessen aan jongeren (Stichting Ready, Topvakanties), speelt een bijrol in de film Singel 69 en in de nieuwe SNS commercial.

Volg Dahiana op Facebook dualidad.solo en Instagram @dualidad.solo.

Foto: headshooters.nl


Dualidad (2020)

In een one-woman-show met meerdere personages vermengt Dahiana persoonlijke teksten met dagboekfragmenten van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo die ook haar eigen leven in haar kunst portretteerde. Beide Latinas worstelen met het Westen, Latijns Amerika en de machocultuur. Welke labels heb je opgeplakt gekregen en welke labels heb je zelf op anderen geplakt? Begeleid door gitarist Francisco Chaves, gaat Dahiana opzoek naar haar kleur binnen een palet waarin kleuren mengen, kleuren vloeken en nieuwe kleuren ontstaan. DUALIDAD is een zoektocht van dualiteit naar eenheid.

Onze Makers

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

za 5 dec 2020 20:30

zo 6 dec 2020 15:00