text

Kibra Silensio

Ritzah Statia

Kibra Silensio


Coronatoegangsbewijs

Let op: Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig.

 

Over de voorstelling

Kibra Silensio (‘doorbreek de stilte’ in het Papiaments) is een solo voorstelling over 'de confidential files' die wij in onze hersenen bewaren. Waarom onderdrukken wij bepaalde ervaringen. Hoe dealt de nieuwe jonge Caribische generatie met moeilijke en traumatische belevenissen? Vooral in een community waar je opgroeit met de “omdat ik het zeg” en “suck it up” attitude. Wat is het effect hiervan op latere leeftijd? En wat is je behandelwijze? De voorstelling toont op een theatrale-en muzikale wijze de zoektocht naar die 'database'

Over Ritzah Statia

Ritzah Statia is een fysiek theatermaker, urban danser, mimer en spoken word performer, die vanuit de urban bronnen haar makersignatuur heeft ontwikkeld. Deze bronnen zijn voornamelijk de afro-Caribische cultuur en de hip-hop cultuur, haar Antilliaanse achtergrond en de zwarte vrouw.

"Ik ben begonnen als urban danser en opgeleid als mimer en theatermaker bij de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam die altijd haar wortels heeft gehouden in de “urban” scene. Het is een andere manier van storytelling. Dat is waar ik mijn grootste inspiratie vandaan haal".

 

Genomineerd voor de Joop Mulder Plak 2021

Ritzah is genomineerd voor de Joop Mulder Plak 2021, de stimuleringsprijs voor talentvolle makers op Oerol.

De jury: “Een krachtige performance waarin ze het publiek met een grote verscheidenheid aan expressie meevoerde in een intiem maar universeel verhaal, over gevoelige thema’s die in diverse gemeenschappen zelden worden besproken.”

Credits

Makerscoaching: Kaja van Bruggen, Maarten van Hinte, Dwayne Toemere en Marjorie Boston
Sounddesign: Sem ten Haaf en dj Jasmine Perez

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant