text

Julidans - N'zassa

We Are On The Move

Julidans - N'zassa


Speciaal voor Julidans Extended presenteert We Are On The Move de nieuwe dansvoorstelling N'zassa, onder leiding van choreograaf Serge Kofi. In deze productie komen jongeren van verschillende culturen bij elkaar om samen hun visie van de ideale wereld te presenteren. Alles is energie bij de dansers van We Are On The Move.

N’zassa is een Afrikaans woord, dat ‘melange’ betekent en verwijst naar alle mensen uit alle lagen van de bevolking. N'zassa is niet alleen een verwijzing naar West-Afrika, maar is een krachtig woord dat een diepe boodschap van verbinding en cultureel erfgoed meedraagt. Nederland is een mooi voorbeeld van een plek waar diverse gemeenschappen samenkomen die een gedeeld verleden of culturele 'N’zassa' heeft. Met de nieuwe danstheaterproductie N’zassa wordt ingespeeld op de mix van culturen en de grote invloed die de geschiedenis en cultuur hierop hebben gehad. Deze voorstelling erkent en spreekt diverse culturele identiteiten aan en laat zien hoe onze ideale toekomst eruit kan zien als wij denken vanuit verbinding.

N’zassa gaat niet alleen over Afrika. N’zassa gaat over het creëren en nadenken over hoe de ideale wereld eruit zou zien. Hoe kijken we naar onszelf en hoe gaan wij als mensen met een verschillende culturele achtergrond met elkaar om. De beleving van de jongeren waar We Are On The Move gedurende deze dansproductie mee werkt staat centraal. We benadrukken niet de verschillen, maar maken de overeenkomsten nadrukkelijk zichtbaar. De boodschap en het beeld dat choreograaf Serge Koffi wil uitdragen is dat mensen vanuit de kracht van diverse culturen bij elkaar de schoonheid en de ideale wereld belichten. 

N’zassa is een verhaal over het verleden en over het heden. In deze productie wordt de kracht van de culturele achtergrond verbonden met het besef dat al die culturen bij elkaar een eigen stempel drukken op onze huidige maatschappij. De veelzijdigheid en veelkleurigheid van de samenleving wordt tot uiting gebracht in N’zassa. De verschillende jonge dansers die onderdeel zijn van N’zassa staan symbool voor de kracht van diversiteit in de samenleving.
 

We Are On The Move
Getalenteerde jongeren maken onder de bezielende leiding van Enver Liesdek voorstellingen over diversiteit, je eigen plek zoeken en de kracht van vriendschap. Een aanstekelijk en energieke mix van urban, hedendaags en klassiek. They are on the move!

Enver Liesdek is een kunstenaar met een missie. De man die ooit in het legendarische New Yorkse Apollo Theater optrad, geeft in Amsterdam Zuidoost dansles aan kinderen van 4 tot 22 jaar oud. Hij richtte daarvoor We Are On The Move op, waar kinderen en jongeren kennismaken met dans in al haar vormen: hiphop, jazz, Afrikaanse en moderne dans. De Talentenklas bekwaamt zich daarnaast in klassieke dans.

We Are On The Move nodigt ook gastchoreografen uit voor het maken van dansvoorstellingen als Arc - en ciel, AMD Vibes Wantarana, Alles = Energie, The Concept en Friends and Vibes. Daarin wordt de veelzijdigheid en veelkleurigheid van de samenleving tot uiting gebracht en verhalen verteld uit heden en verleden. Maar dat niet alleen: de voorstellingen gaan ook over de energie van dans, de zoektocht naar vrijheid en de kracht van vriendschap.

 

N'zassa


De 29ste editie van Julidans, het internationale festival voor hedendaagse dans, voor de 10e keer in het Bijlmer Parktheater.

Het Julidans festival vindt dit jaar plaats van 2 t/m 14 juli op meerdere locaties in Amsterdam. Julidans staat internationaal bekend om zijn bijzondere en gedurfde dansprogrammering. Het festival kijkt graag over grenzen. Letterlijk: naar dansmakers uit andere landen en (dans)culturen. En figuurlijk: naar andersoortige benaderingen van dans. Het festival presenteert uitgesproken voorstellingen van de iconen van de hedendaagse dans en de grote vernieuwers van dit moment.

Julidans zoekt dwarsverbanden, niet alleen op het podium, maar ook door de stad en legt de verbinding vanuit het centrum van Amsterdam naar West en Zuidoost.

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant