text

Hoge Ogen

“Veel verhalen die onderdeel zijn van de rijkdom van onze stad hebben geen podium. Ze zijn er wel, maar we zien ze niet.”


Het Bijlmer Parktheater is een plek waar verhalen verteld, gemaakt en geboren worden. Daar zijn we trots op. We zijn altijd op zoek naar nieuwe geluiden zodat verschillende achtergronden en culturen elkaar kunnen ontmoeten en versterken. Om (nieuwe) verhalen te blijven creëren werken wij met startende bi-culturele makers aan nieuw repertoire en representatie in het kunstenveld. Welkom bij Hoge Ogen: het traject voor de nieuwste makers.

 


Wil jij Hoge Ogen gooien?

Elk jaar nodigen wij een selectie nieuwe makers uit om hun voorstel te pitchen voor ons nieuwe makers traject: Hoge Ogen.
Tijdens dit traject krijgen makers de kans om samen met een team van professionals uit verschillende vakgebieden te bouwen aan je eigen voorstelling. Je gaat op zoek naar je eigen identiteit als maker.

Voor dit nieuwe seizoen zijn wij op zoek naar nieuwe makers die wij kunnen ondersteunen tijdens hun ontwikkelingsproces.
Ben jij de nieuwste maker van het Bijlmer Parktheater en wil je Hoge Ogen gooien? In een oriënterend gesprek kijken we of je in aanmerking komt voor het indienen van jouw makersplan. In dit gesprek kijken we naar je motivatie, originaliteit en je potentie als maker. Aanmelden kan via hogeogen@bijlmerparktheater.nl.

We zijn nu al benieuwd naar je verhaal!

Wat kun je verwachten? 

Samen met een team van professionals uit verschillende vakgebieden ga je bouwen aan je eigen voorstelling. Je gaat op zoek naar je eigen identiteit als maker. Wie ben je? Wat beweegt je? Welk verhaal wil je vertellen en hoe kan je jouw culturele achtergrond verwerken in een voorstelling? Er is alle ruimte om te experimenteren, onderzoeken, vallen en opstaan.

In enkele weken werk je toe naar een korte proeve, waarin je jouw ideeën uitprobeert en vormgeeft. We sluiten het traject af met het Hoge Ogen Festival, waar je jouw voorstelling (in wording) aan het publiek laat zien.

We bieden repetitieruimte, coaching, financiële ondersteuning en het belangrijkste: een podium. Zo organiseren we elk jaar samen met Frascati, Tolhuistuin, Meervaart en Podium Mozaïek het Town Tales festival, een driedaags theaterfestival waar de Hoge Ogen voorstellingen ook gespeeld worden.


Onze recente nieuwste makers Cheyenne "Toney" Herdigein en Guillano Herdigein.


 

Onze Makers

Talent

talent

Bijlmer Parktheater brengt mensen samen die gelijkgestemd zijn, mensen met dezelfde passie voor kunst zoals jij. Je wilt jouw verhaal vertellen vanuit jouw eigen roots en culturele achtergrond. En dat is juist waarin onze kracht en expertise ligt. Wij helpen jou bij deze ontdekkingsreis naar wie jij als mens en als maker bent en wilt zijn. Wij dagen je uit, inspireren en stimuleren je om samen te werken met andere makers en talenten. Bijlmer Parktheater begeleidt jou hierbij door middel van educatie, informatie en podiumervaring. Bekijk ons uitgebreide aanbod van workshops, masterclasses, leertrajecten en podia die jou wegwijs maken binnen de kunstsector.

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.