text

Granm'ma - Wensley Piqué

Bijlmer Parktheater & Rose Stories

Granm'ma - Wensley Piqué


“Jongen, wanneer ga ik je vader zien? Want ik wacht, ik wil naar ‘huis’. Maar voordat ik ga wil ik nog één keer mijn enige zoon zien.” Deze woorden hoorde Wensley Piqué dagelijks toen hij zijn oma bezocht in Suriname. Het inspireerde hem tot de intieme poppenvoorstelling GRANM’MA (oma in het Sranantongo) over haar laatste levensfase, waarin eenzaamheid de harde werkelijkheid is.

Buiten hoor je de tijd verstrijken, maar de verlaten stilte van de slaapkamer van Granm’ma is een tijdloos universum. Herinneringen aan haar man, kind en kleinkinderen zijn levensecht en vullen de verder zo lege ruimte met een warme gloed. Een gloed waarin zij moederziel alleen haar laatste dagen slijt. Wanneer van tijd tot tijd de stilte wordt doorbroken met de muziek van vroeger, weet stille granm’ma je nog altijd met een subtiele lach te verleiden. Granm’ma leeft, ook al wil ze naar ‘huis’.

Met ingetogen poppenspel, waarin hij volledig samensmelt met zijn personage, brengt Piqué een liefdevolle ode aan zijn oma en geeft hij ons een intiem kijkje in haar laatste dagen, in al haar eenzaamheid en levenslust. Een warm, persoonlijk en tegelijkertijd universeel verhaal.

Speeldagen Granm'ma - Wensley Piqué

 • 15 oktober Try-out
 • 16 oktober Try-out
 • 17 oktober Première

Granm'ma promo foto

Foto credit: Karima Maruan

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

vr 15 okt 2021 20:00

 • Granm'ma - Wensley Piqué

  Theaterzaal

za 16 okt 2021 20:00

 • Granm'ma - Wensley Piqué

  Theaterzaal

zo 17 okt 2021 15:00

 • Granm'ma - Wensley Piqué

  Theaterzaal

Dit vind je misschien ook interessant