text

Future Citizens | Afrovibes Festival

Met Mo Hersi

Future Citizens |
Afrovibes Festival


Future Citizens is een theaterserie van Bright O. Richards met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Elke voorstelling wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn of haar plek in Nederland gevonden heeft. Een belangrijke reden om deze serie te maken is dat je namelijk weinig leest of ziet over de skills en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. Op dit moment zijn er meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht, een klein deel daarvan bereikt Nederland.  

‘De mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst’ 

In Bijlmer Parktheater vertelt Future Citizens het verhaal van Hafed. Hij  vluchtte uit Yemen en vond zijn plek in Nederland. Hij werkt nu in de civiele techniek. Hafedh wordt gespeeld door podiumkunstenaar, comedian en TV-presentator Mo Hersi. In 2021 verscheen zijn eerste boek, 'De inburgeringscursus voor witte mensen'. De muziek in Future Citizens is door Nawras Altaky en Lamin Kuyateh.  

Future Citizens is een vervolg op de prijswinnende productie van New Dutch Connections, ‘The Bright Side of Life’, een voorstelling als een middel om een inclusieve samenleving te bouwen. Future Citizens gaat over de zoektocht naar hoe we met elkaar verder gaan en wat we voor elkaar kunnen betekenen. De dialoog aangaan, een relatie opbouwen en verbinden. Dat is de essentie van Future Citizens. 

Poster Afrovibes Festival


 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant