text

FATU - met Victor Luis van Es, Eric van Sauers, Miquel Wiegel en Patrick Laureij

Stand-up comedy

FATU - met Victor Luis van Es, Eric van Sauers, Miquel Wiegel en Patrick Laureij


Hét stand-up comedyprogramma van het Bijlmer Parktheater. Al 16 jaar ontvangt vaste MC en host Jeffrey Spalburg tijdens Fatu drie collega-comedians. Eén podium, vier comedians die ieder op eigen manier hun gepeperde en hilarische blik op de actualiteit verkondigen. DJ Phantom zorgt altijd voor de lekkerste beats. Het dak gaat eraf!

Victor Luis van Es

Is een verhalenverteller pur sang. Het lijkt altijd alsof je bijpraat met een goede vriend door zijn relaxte houding en omdat hij van zijn hart geen moordkuil maakt. Van anekdotes tot de actualiteit, er is altijd wel een verhaal van te maken. Zijn grappen gaan alle kanten op. Geen onderwerp is taboe, sterker nog, juist de moeilijke en kwetsbare onderwerpen komen regelmatig aan bod. Niet om te provoceren, juist om te lachen!
 
Victor Luis van Es speelde op Lowlands, stond in het voorprogramma van Javier Guzman en won in 2015 de publieksprijs van het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. In 2016 haalde hij de finale van Cameretten en in 2019 won hij de Aegon Future Generation Award.

"Er is zeker ruimte in het comedy veld voor zijn broodnodige perspectief en precies goed gebalanceerde mix van ernst, gein en publieksparticipatie." - Theaterkrant

 

Eric van Sauers

Wanneer Eric van Sauers in 1993 afstudeert aan de Amsterdamse toneelschool, sluit hij zich meteen aan bij Comedytrain. Een slimme zet, want vier jaar later leidt de opgedane ervaring in het comedycircuit hem naar een glansrijke overwinning in het Camerettenfestival 1997. Dit wordt de basis voor zijn eerste solovoorstelling: Eric van Sauers = Eric van Sauers die in oktober 1998 in première gaat. Daarna volgen de theatershows Een fijn warm mens, De ware liefde en Liegt, waarvoor hij in 2005 de cabaretprijs Neerlands Hoop ontvangt. Van Sauers is een bevlogen en geëngageerd comedian die graag doet alsof hij de botte bijl hanteert – maar ondertussen ’s mens gewoontes en gebreken subtiel fileert.

Met zijn laatste soloshows Smulpapen (2007) en Ridder (2010) heeft hij zich definitief aan de top van de Nederlandse comedy en cabaret gevestigd. Maar dat is lang niet alles. Zowel op het podium als op televisie is hij in een indrukwekkende hoeveelheid gedaantes te bewonderen. In 2003 en 2004 vertolkte hij de titelrol in Othello van het Noord-Nederlands Toneel. Op televisie speelde hij rollen in o.a. De Sylvia Millecam show, De Vlaamsche pot, Sam Sam, Huisje boompje beestje, en Medea. Ook achter de schermen is hij actief, als eindredacteur van Dit was het nieuws en De vrienden van Van Swieten. Ook vertolkte hij rollen in Nederlandse speelfilms zoals Lef, Cool! en De Pijnbank. Een drukbezet man dus, die gelukkig nog steeds af en toe nog op het podium van Toomler te vinden is voor een ouderwets potje flink van leer trekken. Hebben wij graag.

Eric Sauers FATU Bijlmer Parktheater

Fotograaf: Jaap Reedijk

 

Miquel Wiegel

Als vaste kracht van het comedycollectief Funny Brothers weet hij altijd de juiste snaar te raken bij zijn publiek. Met zijn hilarisch en herkenbare observaties neemt hij je mee in zijn eigen wereld vol fun en fesa.

Miquel Wiegel FATU Bijlmer Parktheater

 

Patrick Laureij

Patrick Laureij (1982) groeide op in Rotterdam-Zuid, IJselmonde. Hij besluit in 2006 mee te doen aan de Rotterdamse Talent Night. Met 4 minuten aan materiaal en wat geïmproviseerde grappen heeft hij eindelijk zijn “plekkie” gevonden: stand-up comedy. Via verschillende kleine podia en vele optredens belandt hij op het Open Podium van Toomler waar hij de kneepjes van het vak leert. Zijn harde werken ziet hij in 2009 bekroond met een geslaagde Comedytrain auditie.

Met een onvervalst accent en de bijbehorende eerlijkheid heeft hij inmiddels meerdere malen op Lowlands gespeeld, stond hij in het voorprogramma van Theo Maassen en is hij de winnaar van de publieks- en juryprijs van Cameretten 2013. In het jaar 2015 was Patrick te zien in de nieuwe 10-delige politieserie Noord/Zuid in de rol van Dennis (een van de grotere vaste rollen) op NPO 1 (KRO). In 2016 ging Patrick de theaters in met zijn eerste avondvullende programma Dekking Hoog, hij ontving hiervoor een nominatie voor Neerlands Hoop. Momenteel werkt hij aan een nieuwe voorstelling.

Patrick Laureij FATU Bijlmer Parktheater

Fotograaf: Han Ernest

 

Next FATU

De volgende FATU editie is op 26 februari 2023 met o.a. Fuad Hassen, Gielzzz en Howard Komproe.

 

Sfeerimpressie

 

FATU is een coproductie Jeffrey Spalburg & Bijlmer Parktheater.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant