text

FATU

Jeffrey Spalburg met Jim Speelmans, Glodi Lugungu, Duncan MacDonald, Jörgen Raymann

FATU


FATU is hét stand up comedy programma van het Bijlmer Parktheater. Al 13 jaar ontvangt vaste MC en host Jeffrey Spalburg drie collega-comedians. Eén podium, drie comedians die ieder op eigen manier hun gepeperde en hilarische blik op de actualiteit verkondigen. DJ Phantom zorgt voor lekkere beats. De line-up voor editie: Jim Speelmans, Glodi Lugungu, Duncan MacDonald en last bust not least Jörgen Raymann.

Jim Speelmans staat bekend om zijn bijzondere gedachten. Het leven wordt door hem ten zeerste betwijfeld. Op hilarische wijze tovert hij vanzelfsprekendheden om tot absurditeiten. Zijn schrijf- en speelstijl zijn al jaren toonaangevend in het Nederlandse comedycircuit. Het creëren vind hij het leukste. Zijn nieuwe materiaal test hij voor publiek. Keer op keer, tot hij tevreden is. “Ik sta in mijn atelier.” Zegt hij dan. Als een echte kunstenaar heeft hij meer met het ambacht dan met de showbizz er om heen. Jim is een productief schrijver, ook voor bekende Nederlandse cabaretiers. Daarnaast geeft hij elk jaar een solo, waar mensen uit het vak voor uitlopen om zich te laten inspireren.

Jim Speelmans
 

Glodi Lugungu (1992) is op jonge leeftijd gevlucht uit DR Congo en opgegroeid in Dommelen, bij Eindhoven, in een gezin van 9 kinderen. Hij werd opgevoed als voetballer maar zijn voetbalvrienden zagen al snel dat er in hem een comedian schuilde door alle grappige verhalen die hij vertelde in de kleedkamer na afloop van de training. Glodi waagde de sprong en vond het podium van Toomler. Met succes. De comedians van Comedytrain waren onder de indruk en begin 2017 deed hij mee aan de auditie. In een witte blouse met een zwart strikje en 3 minuten aan materiaal. In 2019 volgende zijn eerste tv-debut bij De wereld dendert door. Hier houdt het voor Glodi niet op. Vanaf aankomend seizoen begint hij aan zijn try-out tour door het land, van zijn allereerste avondvullende programma ‘’Ze bedoelen het goed’’.

Glodi Lungungu

(foto: Corné van der Stelt)

Duncan MacDonald, geboren in 1975, zoon, broer, neef, oom, vader...standup comedian. Sinds 2014 actief in de wondere wereld van standup comedy. Houdt van zelfspot en vertelt graag over hoe zwaar zijn leven wel dan niet kan zijn als vader en partner. Over de cultuurverschillen tussen de verschillende bewoners van Nederland die hij opmerkt naarmate hij langer in Nederland woont. Hij heeft als grote voorbeelden een scala aan standup comedians van zowel nationale als internationale bodem. Van comedy legende Eddie Murphy naar Dave Chappelle, van Jimmy Carr naar Trevor Noah, van Jorgen Raymann naar de heren Carribean Combo, van Daniel Arends naar Theo Maassen. Lachen is Internationaal. Op 2 Maart 2019 stond hij met zijn eerste avondvullendprogramma op de planken van het VU Griffioen Theater te Amstelveen.

Duncan Mac donald

Jörgen Raymann: "Als kind was ik altijd gefascineerd door het fenomeen televisie. Mijn vakantiebaantje was dan ook bij de STVS, de nationale zender van Suriname. Op mijn 17e presenteerde ik mijn eerste tv-quiz in Suriname. Nadat de cabaretavonden in mijn restaurant in Suriname een succes bleken, werd ik gevraagd om een oudejaarsprogramma te maken voor de Surinaamse televisie. Het maken van tv beviel mij dermate goed, dat ik besloot hier meer mee te doen. In Suriname maakte ik twee programma’s ‘Examen TV’, een programma voor eindexamenstudenten van het VWO en ‘Raymann praat laat’. In 1998 kwam ik met mijn theatershow naar Nederland. Tijdens deze tour werd ik benaderd door de NPS (huidige NTR) of ik auditie wilde doen voor een nieuw televisieprogramma geproduceerd door Men at Work TV Produkties. Na een auditie en een proefopname werd ik de presentator van ‘The Comedy Factory’. Toen ik in 2001 naar Nederland verhuisde, kreeg ik het aanbod om een latenight programma voor de NTR te maken. Dat werd ‘Raymann is Laat!’. In 2009 werd ik medeeigenaar van Men at Work TV Produkties, verantwoordelijk voor o.a. ‘Het Groot Dictee der Nederlandse Taal’, ‘De Dinoshow’ en ‘Zo: Raymann!’

Jorgen Raymann(foto: Raul Neijhorst)

 

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant