text

Ernestine bedankt!

"Ik neem afscheid, maar scheiden van dit theater zal ik nimmer".


Nergens heb ik zo lang gewerkt als in Zuidoost.
Vleugels heb ik hier gekregen omdat het werken hier loont.
Nergens was voor mij de vooruitgang zo tastbaar als hier.
Wij hebben binnen 11 jaar een unieke eigen plek gecreëerd met een scala aan functies: een theater voor jong en oud, een podium voor nieuwe makers, een ontmoetingsplek voor dialoog, een talentenlab, expertise en educatiecentrum, productiehuis voor ongehoorde urgente verhalen die ook landelijk opvallen.
 
Nu 22 jaar werken in Zuidoost in mijn herinnering voortgaat, dank ik onze podiumkunstenaars, onze artiesten, partners, het publiek, bewoners, collega’s, onze besturen. Mede dankzij jullie heb ik die kostbare herinneringen mogen opslaan.

Straks sta ik in de foyer als bezoeker en niet meer als die directeur die zo geniet van de manier waarop publiek, ouders, jongeren en kinderen zich het theater toe-eigenen. Vooral omdat ik weet hoe elke voorstelling, elk festival of andere presentatie op heel zorgvuldige wijze tot stand komt.
Dat zal ik vooral missen. Het collectieve werk achter de coulissen om elke theaterbelevenis tot een topmoment te maken.

Ik zal de jonge kinderen die opgroeien tot  bewuste, ondernemende creatievelingen niet meer van nabij kunnen volgen.

Mijn loslaten gaat gepaard met een tevreden gevoel, weemoed en onverwachte emoties.

Maar, ik verwacht niet anders dan dat het Bijlmer Parktheater een toonaangevende rol zal blijven vervullen onder directeur Jolanda Spoel met aan haar zij de zakelijk directeur Jorien Waanders.

Ik neem afscheid, maar scheiden van dit theater zal ik nimmer. Als bewoner van Zuidoost blijft dit gewoon mijn favoriete plek!


Ernestine Comvalius

Ernestine Comvalius