text

Eén van ons

Theatermonoloog naar de succesroman van Christine Otten

Eén van ons


Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

De website ondervindt momenteel technische problemen waardoor de voorstellingen op 29 en 31 oktober, 6, 11, 19 en 20 november niet worden weergegeven. Excuses voor het ongemak.

Alle voorstellingen zijn uitverkocht en gaan door.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kenneth Herdigein is levenslang gestrafte Luc S.

Eén man. Alleen in zijn cel. Hij vertelt, leest hardop voor uit zijn schrift. Waarvoor hij zit opgesloten weten we niet. Acteur en meesterverteller Kenneth Herdigein is levenslang gestrafte Luc S. in de avondvullende theatermonoloog Een van ons, naar de gelijknamige succesroman van Christine Otten. Een aangrijpende en spannende voorstelling over zingeving in tijden van crisis, over de dunne grens tussen vrijheid en onvrijheid, goed en kwaad, over hoop als vijand en de kracht van kunst (literatuur).

De corona-crisis, met alle beperkingen en onzekerheden over de toekomst, maakt het verhaal van Luc indrukwekkend actueel en herkenbaar. Christine Otten inspireerde Een van ons op haar ervaringen als schrijfcoach van langgestraften in de gevangenis van Heerhugowaard.


Acteur Kenneth Herdigein over Een van ons:


"Ik vind het bijzonder om mee te mogen werken aan Een Van Ons, omdat de productie handelt over leven in een gevangenis. Dat spreekt mij zeer aan, omdat ik Het Leven vaak als zodanig ervaar, als in een gevangenis, zeker nu in Coronatijd. Het gevecht van Luc in Een Van Ons, om te overleven, is mijn gevecht, het gevecht van Kenneth Herdigein. "Mijn enige ambitie, is mezelf ervan te overtuigen dat ik besta. Luc was here, zoiets..."

Verdiepend programma en nagesprek
Na de voorstelling is er een kort nagesprek met de makers en een ex-gedetineerde en oud-deelnemer aan de schrijfgroep in de gevangenis van Heerhugowaard. Aretha-Pam Apong sluit de avond af met een ultrakorte spoken word performance.

Gitarist Lorijn von Piekartz over Een van ons: 

"Ik vind het heel speciaal om muziek te schrijven voor het project ‘Een van ons’. Het verhaal grijpt me erg aan. Een bijzonder en heftig onderwerp, waarin maar weinig mensen echt een kijkje mogen nemen. Ik ben langs allerlei gevangenissen gegaan om als muzikant inspiratie op te doen om op die manier dichter bij het echte gevoel te komen van de levenslang gestrafte Luc S. Ik heb de energie en sfeer die daar hangt kunnen vertalen naar muziek, waarmee ik probeer zijn gevoel weer te geven en je mee te nemen in de voorstellingen."


Christine Otten
De ervaringen van Christine als schrijfcoach van langgestraften in de gevangenis van Heerhugowaard vormden de inspiratie voor Een van ons. Deze bijzondere coproductie met het Bijlmer Parktheater is een kroon op haar 25 jarig schrijversjubileum.

Stichting Blocknotes, schrijvers binnen en buiten
Stichting Blocknotes zet creatief en literair schrijven in ten behoeve van de empowerment en talentontwikkeling van mensen in detentie en draagt zo bij aan zingeving, herstel en persoonlijke groei van (ex)gedetineerden en een positieve terugkeer in de samenleving. De stichting streeft ernaar een community te creëren van schrijvers ‘binnen’ en ‘buiten.’

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant