text

Eén van ons

Theatermonoloog naar het gelijknamige boek van Christine Otten

Eén van ons


Een van ons, theatermonoloog door Kenneth Herdigein.

Eén man. Alleen in zijn cel. Hij vertelt, leest hardop voor uit zijn schrift. Waarvoor hij zit opgesloten weten we niet. Acteur en meesterverteller Kenneth Herdigein is levenslang gestrafte Luc S. in de avondvullende theatermonoloog Een van ons, naar de gelijknamige succesroman van Christine Otten. Een aangrijpende en spannende voorstelling over zingeving in tijden van crisis, over de dunne grens tussen vrijheid en onvrijheid, goed en kwaad, over hoop als vijand en de kracht van kunst (literatuur).

Met verdiepend randprogramma en nagesprek.


De corona-crisis, met alle beperkingen en onzekerheden over de toekomst, maakt het verhaal van Luc indrukwekkend actueel en herkenbaar. Christine Otten inspireerde Een van ons op haar ervaringen als schrijfcoach van langgestraften in de gevangenis van Heerhugowaard.


Acteur Kenneth Herdigein over Een van ons:


"Ik vind het bijzonder om mee te mogen werken aan Een Van Ons, omdat de productie handelt over leven in een gevangenis. Dat spreekt mij zeer aan, omdat ik Het Leven vaak als zodanig ervaar, als in een gevangenis, zeker nu in Coronatijd. Het gevecht van Luc in Een Van Ons, om te overleven, is mijn gevecht, het gevecht van Kenneth Herdigein. "Mijn enige ambitie, is mezelf ervan te overtuigen dat ik besta. Luc was here, zoiets..."

Kenneth HerdigeinFoto: Jean van Lingen

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

do 29 okt 2020 20:00

za 31 okt 2020 21:00

  • Eén van ons

    Theaterzaal

    Uitverkocht

vr 6 nov 2020 20:00

do 19 nov 2020 20:00

vr 20 nov 2020 20:00

Dit vind je misschien ook interessant