text

Dubbelbloed

Danstheater AYA

Dubbelbloed


Alle voorstellingen t/m 31 mei zijn geannuleerd

Beste bezoeker,
Naar aanleiding van de landelijke maatregelen inzake het coronavirus in Nederland zijn wij genoodzaakt ons programma aan te passen. Alle voorstellingen die tot 1 juni op het programma staan, zijn uitgesteld tot nader te bepalen datum.

Lees meer en blijf op de hoogte via de website


Hoeveel clichés passen er op 41.526 vierkante kilometer? Want Nederland lijkt klein, maar de misverstanden over elkaar zijn groot. Wie voelt zich Hollands? En wat is dat dan? We zijn allemaal Nederlanders, maar de een soms toch net iets meer dan de ander…

In de opvolger van het succesvolle ‘Dubbelbloed’ uit 2006 laat beatboxer en performer Abdelhadi Baaddi zien hoe is het om als Nederlandse Marokkaan om te gaan met hardnekkige vooroordelen. Ook van je eigen familie. Baaddi is geboren in Nederland als zoon van Marokkaanse ouders. In Dubbelbloed #2 wordt flink de draak gestoken met stereotypes. Baaddi’s sidekick Anne Suurendonk geeft tegengas en commentaar in een voorstelling die niet verzandt in een machtsstrijd, maar de kracht viert van verschillende culturen.
 
Dubbelbloed #2 van Wies Bloemen is een lichte en humoristische ontdekkingsreis waarin grenzeloze dans en muziek geen paspoort nodig hebben. Ook geen dubbele paspoorten.
 

Dubbelbloed


Credits

Concept & regie: Wies Bloemen
Choreografie: Wies Bloemen, Anne Suurendonk, Abdelhadi Baaddi
Dans, spel en muziek: Abdelhadi Baaddi en Anne Suurendonk
Decor en licht: Erik van Raalte
Licht: Maarten van Dorp
Kostuums: CJ Perez

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

di 21 apr 2020 19:30

  • Dubbelbloed

    Theaterzaal

    Niet beschikbaar

Dit vind je misschien ook interessant