text

Double Bill: LABA & Shadow Boxer

CLUB GUY & RONI

Double Bill: LABA & Shadow Boxer


Club Guy & Roni onderscheidt zich als een gezelschap waar verschillende kunstdisciplines samenkomen. Deze avond zetten zij nieuw talent in de spotlights, geestverwanten van hun eigen werkwijze. Je ziet twee voorstellingen van twee talenten in een afwisselende avond vol dans, film en theater.

LABA - Mohamed Yusuf Boss

In de dansvoorstelling LABA verkent Mohamed Yusuf Boss het onderwerp ‘thuis zijn’ vanuit de fundamenten van hiphop en de ‘Haka’ van de Maori. Wat verbindt deze stromingen en waar liggen de verschillen?

LABA (Somalisch voor twee) gaat over de relatie tussen het individu en een land/thuis dat officieel niet bestaat, zoals Somaliland. Wat doet dat met iemand? Waar identificeer je je dan mee? In een landschap waar steeds meer individualisering en polarisering plaatsvindt, kun je je steeds sneller ontheemd voelen. Wat echoot er door als je niet naar huis kunt?

Shadow Boxer - Lunatics & Poets

Lunatics & Poets, een duo bestaande uit Anna Jacobs en Hanna van der Meer, verbindt verschillende disciplines tot een diverse dialoog, ook in Shadow Boxer. Tot hun recente werken behoren de film- en theaterinstallatie South of No North en de voorstelling I am a poem, there is no way out. Met die laatste werden meerdere internationale prijzen behaald, waaronder de Golden Butterfly Award Dance Fest 2019 en de eerste prijs op Festival 10 Sentidos Valencia 2020.

Momenteel werken ze onder de vleugels van Club Guy & Roni, met de Poetic Disasters Club. Zo hebben ze in de zomer van 2021 The People Look Like Flowers at Last gepresenteerd in het online NITE hotel. In juli 2021 ging het nieuwe locatie werk Hurry Slowly, but Hurry in première op Over het IJ Festival in Amsterdam, als onderdeel van Het Atelier, het talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival.


mhjs
Foto van Mohamed Yusuf Boss

Choreografie LABA Mohamed Yusuf Boss
Dansers Tatiana Matveeva, Lin van Kaam, Ada Daniele, Tatiana Spiewak e.a.
Shadow Boxer Anna Jacobs, Hanna van der Meer
 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

vr 27 jan 2023 20:00

  • Double Bill: LABA & Shadow Boxer

    CLUB GUY & RONI

Dit vind je misschien ook interessant