text

Door de Schaduw Heen

Dilan Yurdakul

Door de Schaduw Heen


Door de schaduw heen is rauwe een muzikale voorstelling die een wereld van depressie, verwarring en verlorenheid blootlegt. 

"Heel lang heb ik gedacht dat ik alles zelf bepaalde, dat ik mijn lot in eigen handen had. Mijn identiteit zelf vormgaf” 
Door de Schaduw heen is een heftig poëtisch portret van een jonge Nederlandse vrouw met wortels in Turkije die nergens thuis is; die zich overal verloren voelt en in een gevecht verwikkeld is met haar bipolariteit. 


Als in een rollercoaster dendert Dilan Yurdakul door haar gedachtewereld van het ene uiterste naar het andere, op zoek naar houvast, naar identiteit, in een voortdurende poging om met zichzelf samen te vallen. Maar dat wat ze is, is alleen verwarring. Ze voelt zich een vreemde. Op school. Bij de korfbal. Bij de dokter, maar ook bij haar familie. 
Overal moet ze zich voordoen als iemand die ze niet is. Iedereen lijkt haar in een mal wil te willen persen waar ze helemaal niet in kan passen. 
Door de Shaduw Heen legt een wereld van depressie, verwarring en verlorenheid bloot, van trauma’s, lijden, schaamte, schuld en vlucht. Dilan stelt de vragen die ze eerder niet durfde te stellen, in een poging de gaten in haar identiteit op te vullen. Kan je je door de schaduwen heen vechten en jezelf opnieuw uitvinden? 


Door de Schaduw Heen werd door de wijkjury van Het NTF geselecteerd als beste voorstelling van 2020.

Over de maker

Dilan Yurdakul (1991) is actrice en theatermaakster. Yurdakul begon met acteren bij theatergroep RAST, Jongerentheater 020 en vervolgens bij Likeminds. Ze speelde voor televisie oa. in GTST ( 2012-2019) en de videoland serie Bonnie & Clyde ( 2021) en stond op toneel in Wie is Bang? van NTGent.

Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines.  Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar. 
 

Credits

Door Dilan Yurdakul
Muziek Stijn Hoes
Regie Julie van den Berghe
Tekstcoach Liet Lenshoek
Vormgeving Marjolijn Brouwer
Beeld Mark Uyl
Coproductie Likeminds, Theater Bellevue
Met dank aan Rik van den Bos

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant