text

DocuLab Suriname

Je kan toch lezen & Frits de Gids

DocuLab Suriname


Doculab ‘8 voor 40’ is geïnitieerd ter gelegenheid van 40 Jaar Onafhankelijkheid, waarbij voor ieder jubileumjaar een documentaire gemaakt is.

Het doel van dit initiatief is een documentairecultuur voor het vertellen van eigen verhalen te stimuleren in Suriname. We vertonen twee indrukwekkende verhalen.

Blok 1 | 15:00 – 16:00 uur
Je kan toch lezen… door Ananta Khemradj

Blok 2 | 16:20 – 17:20 uur
Frits de Gids door Tessa Leuwsha

Nagesprek | 17:30 – 18:00 uur
Dyonna Benett

Je kan toch lezen

Foto: Documentaire 'Je kan toch lezen..'

Over Doculab Suriname

Surinaamse aankomende filmmakers zijn uitgedaagd en aangespoord om een projectplan in te dienen dat – op een beeldende, boeiende en aansprekende wijze – een voor hen belangrijke vertelling tot een levend beeld maakt. Er kwamen 26 aanmeldingen waarvan 20 personen daadwerkelijk een plan indienden.

Het project is in 3 fasen uitgevoerd. In 2015 is begonnen met 8 geselecteerde filmmakers die onder begeleiding van 3 coaches van de Nederlandse Filmacademie hun filmplan hebben ontwikkeld. Het traject duurde 7 maanden en de keuze van het onderwerp was geheel vrij, met de beperking dat het wel een Surinaams onderwerp moest zijn. Tijdens deze sessies werden het concept, de logistiek, het verhaal, de thematiek en de productionele opzet uitgebreid behandeld. In de tweede fase vonden de opnames plaats van 6 gerealiseerde filmplannen. Het hele land is doorkruist: van Albina tot Nickerie en van de kust tot de boven Cottica en het boven Suriname gebied.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant