text

De Laatste Dichters

Wanneer woorden wapens worden - Urban Myth

De Laatste Dichters


Alle voorstellingen t/m 31 mei zijn geannuleerd

Beste bezoeker,
Naar aanleiding van de landelijke maatregelen inzake het coronavirus in Nederland zijn wij genoodzaakt ons programma aan te passen. Alle voorstellingen die tot 1 juni op het programma staan, zijn uitgesteld tot nader te bepalen datum. Lees meer en blijf op de hoogte via de website


Van de makers van Martin Luther King (winnaar Zilveren Krekel 2019) en Celia!

De Laatste Dichters van Urban Myth, is een opwindende theaterervaring. Over de kracht van kunst. Over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek. Over De Laatste Dichters, drie mannen die zich eind jaren 60 in Amerika emanciperen via poëzie en muziek. Met hun woorden als wapen bestrijden ze een generaties-oud zelfbeeld van Afro-Amerikanen. Dit is de geboorte van rap en de inspiratie voor vele generaties rappers.

Met het gelijknamige boek van Christine Otten over deze dichters, losjes in de ene hand en eigen actuele verhalen en nieuw materiaal in de andere, onderzoekt Urban Myth wat vijftig jaar zwarte emancipatie ons opleverde. Niet alleen in Amerika, maar ook hier in Nederland.

Geïnspireerd door de soundtrack van Laatste Dichters onderzoeken Birgit Schuurman, Tarikh Janssen, Cees geel, Uriah Havertong en muzikante Pink Oculus wat de boodschap van de Laatste Dichters nu nog betekent. Niet alleen in de huidige maatschappij, maar ook voor zichzelf en geven zichzelf daarbij volkomen bloot. Met De Laatste Dichters brengen regisseur Jörgen Tjon A Fong en de cast geen biografie of ode aan, maar werpen een kritische blik op het verleden, het heden en zichzelf waarbij niemand gespaard blijft. Persoonlijk, scherp, spannend en actueel.

Dit is de tweede muzikale voorstelling van Urban Myth waarbij een boek van Christine Otten als inspiratie dient. In de veel geprezen grote zaal voorstelling ‘We hadden Liefde, we hadden wapens’ uit 2017 stonden de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en rhythm & blues en soul uit de jaren 60 centraal. Beide voorstellingen verkennen de overeenkomsten en verschillen tussen de geschiedenis en het huidige debat over de cultureel diverse maatschappij in Nederland.

Urban Myth

Foto: Jean van Lingen

Urban Myth

Foto: Jean van Lingen

Urban Myth

Foto: Jean van Lingen

Cast & Regie
Regie en script: Jörgen Tjon A Fong
Geïnspireerd op het boek De Laatste Dichters van Christine Otten
Cast: Cees Geel, Tarikh Janssen, Birgit Schuurman, Uriah Havertong.
Muziek: Pink Oculus en Rijnmar de Goede

Creative Crew
Decorontwerp: Elian Smits
Lichtontwerp: Vincent Romijn
Geluidsontwerp: Jelle van Setten
Kostuumontwerp: Jantine Kraaijeveld
Vormgeving: Wouter Koster
Fotografie: Anne van Zantwijk (Tarikh Janssen en Cees Geel), Charlotte Apituley (Birgit Schuurman), Jesaja Hizkia (Uriah Havertong), Jaël Wattimury (Pink Oculus)
Coproducent: Internationaal Theater Amsterdam

Urban Myth
Urban Myth geeft onvertelde verhalen een podium. Daarbij kiest Urban Myth, met oprichter en regisseur Jörgen Tjon A Fong aan het roer, voor nieuwe invalshoeken over onze gedeelde Nederlandse geschiedenis die aanzetten tot gezamenlijk nadenken over identiteit. Wie ben ik? Wie is de ander? Wie zijn wij samen? Urban Myth speelt, als vast theatergezelschap van Internationaal Theater Amsterdam, voorstellingen voor de grote zaal door het hele land. Als culturele organisatie maakt Urban Myth naast theatervoorstellingen ook eigenzinnige en diverse programma’s, variërend van talkshows tot kunstdiscipline overstijgende samenwerkingen met musea tot een alternatieve Nachtmis.

 

De Laatste Dichters 2

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

vr 3 apr 2020 20:00

  • De Laatste Dichters

    Theaterzaal

    Niet beschikbaar

Dit vind je misschien ook interessant