text

Dan maar alleen

Muzikale theatervoorstelling van onze nieuwe maker Cheyenne Toney

Dan maar alleen


Cheyenne Toney is maker, muzikant, woordkunstenaar en haar eerste solo-voorstelling gaat woensdag 12 april in première in Bijlmer Parktheater (de try-out vind plaats op 11 april). In Dan maar alleen deelt ze middels muziek, zang en spoken word haar reflecties op eenzaamheid, zelfstandigheid en eigen identiteit.

“Stilte is pijnlijk als muziek je ‘constant companion’ is. Mijn eenzaamheid accepteer ik en genees ik via mijn muziek.”

De voorstelling vertelt Cheyenne’s reis door eenzaamheid, het alleen doen en je eigen identiteit vinden. Soms moet je loslaten om te groeien en soms moeten mensen jou loslaten zodat jij kan groeien. Durf je jezelf een spiegel voor te houden?

Cheyenne heeft altijd gemaakt met anderen, maar begin 2023 besloten Cheyenne en haar broer dat het tijd was voor hun eigen pad. Dit was vooral een confrontatie met haarzelf. In haar maakproces keek zij eenzaamheid en alleen zijn in de ogen. “De split met mijn broer voelde als een heartbreak. Ik was boos en wilde het helemaal niet alleen doen. Langzaam kwam er acceptatie en ook enorme dankbaarheid: de vrijheid om mijn kant van het verhaal te vertellen. Van zusje en ‘dochter van’ naar volwassen maker. Zelf vallen, zelf opstaan en een eigen team samen stellen.” Muziek hielp haar ook door deze periode heen, zoals het dat al haar hele leven doet. In haar voorstelling worden we deelgenoot van deze bijzondere relatie in al haar vormen (akoestisch, zang, ritme, soundscape en spoken word) en hoe deze haar kracht geeft en terug op haar benen hielp. Cheyenne: “Het Dan maar alleen doen heeft me uitgenodigd om mijn identiteit buiten mijn familie te ontdekken. Ik maakte keuzes zonder compromissen, vind de humor in drama en maak kennis met een volwassenere en meer eigen versie van mezelf. “

Dan maar alleen is Cheyenne’s hart op het podium, maar vraagt het publiek om ook op hun eigen relatie met eenzaamheid, support, identiteit en kwetsbaarheid te reflecteren.

Over Cheyenne Toney

Cheyenne komt uit een muzikale familie en staat al vanaf kleins af aan op het podium. Ze heeft een bijzondere en krachtige stem waarmee ze op prachtige wijze haar verhalen emotie weet te geven. Haar muziek omschrijft zich het beste als een mix van Pop, R&B en Funk met een vleugje Reggae. Daarnaast is zij singer-songwriter en heeft zij inmiddels haar eigen nummers en videoclips uitgebracht. Je kent haar wellicht van haar deelname aan de Voice of Holland in 2013 of haar optredens in uitverkochte Ziggo Dome shows met o.a. Marco Borsato en Sister Sledge. In 2015 bracht ze een EP (Mijn Hart) uit en heeft zich sindsdien toegelegd op het schrijven van meer eigen materiaal. Meer weten over Cheyenne? Check haar Facebook @iamcheyennetoney en website www.iamcheyennetoney.com
 

Lowiegraphy
Foto: Lowiegraphy

 

Traject voor de nieuwste makers van het Bijlmer Parktheater 

Dan maar alleen wordt geproduceerd door Bijlmer Parktheater en is het eindresultaat van het het nieuwe makerstraject Hoge Ogen. Tijdens dit traject krijgen makers de kans om samen met een team van professionals uit verschillende vakgebieden te bouwen aan hun eigen voorstelling.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

di 11 apr 2023 20:00

wo 12 apr 2023 20:00

  • Dan maar alleen

    Première

Dit vind je misschien ook interessant