Clybourne Park

WELL MADE PRODUCTIONS

Clybourne Park


WELL MADE PRODUCTIONS / TEUNKIE VAN DER SLUIJS
 

Well Made Productions is opgericht door Ellen Tjon A Meeuw en Samora Bergtop en brengt theater, film, fotografie en verhalen van niet-witte auteurs vanuit een bicultureel perspectief. Het gezelschap kreeg in 2017 de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie Stimuleringsprijs.

Na het succesvolle A Raisin in the Sun en Beneatha’s Place brengt Well Made Productions het derde deel van de Raisin Cycle: Clybourne Park.

De Amerikaanse toneelschrijver Bruce Norris schreef het stuk als spin-off van A Raisin in the Sun, de Broadway-klassieker van Lorraine Hansberry uit 1959. Ook het uiterst actuele Clybourne Park (2010) werd een Broadway-hit en won talloze prijzen, waaronder de prestigieuze Pulitzerprijs. Clybourne Park gaat over raciale spanningen en gentrificatie. In Clybourne Park in Chicago wordt voor weinig geld een huis verkocht aan een zwart gezin, de eerste zwarte familie in de witte wijk. Prompt beginnen de buren zich te roeren, bevreesd als ze zijn om hun gemeenschap: voor je het weet wordt de buurt onbewoonbaar.

Jaren later kopen Steve en Lindsey een huis in Clybourne Park, voor een fiks bedrag. Zij gooien het tegen de vlakte om op die plek iets nieuws te kunnen bouwen. Zij zijn het eerste witte gezin in een zwarte buurt. Het zorgt allemaal voor de nodige onrust. Bezorgde buren roeren zich: voor je het weet wordt de buurt onbetaalbaar.

 

 

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

di 23 apr 2019 20:00

 • Clybourne Park

  Theaterzaal

wo 24 apr 2019 20:00

 • Clybourne Park

  Theaterzaal

do 25 apr 2019 20:00

 • Clybourne Park

  Theaterzaal

vr 26 apr 2019 20:00

 • Clybourne Park

  Theaterzaal