text

Building a House for Inclusion #4 Partners | Werkconferentie incl. lunch

Building a House for Inclusion #4 Partners |
Werkconferentie incl. lunch


Met de werkconferentie Building a House for Inclusion besteedt Bijlmer Parktheater aandacht aan representatie, inclusiviteit en intersectionaliteit binnen de Nederlandse podiumkunstensector. Theatermakers en professionals uit de culturele sector bespreken casussen uit de praktijk door middel van panelgesprekken en keynotes.

De volgende werkconferentie:

#4 Partners - donderdag 11 mei | 10.00 uur - 17.00 uur

Het programma word binnenkort bekend gemaakt.

 

Terugblik: bezoekersreacties Building a House for Inclusion #3 Publiek

De vier P's

Omdat het onderwerp diversiteit en inclusie te groot is voor een eenmalig event, organiseren we vier verschillende events die ieder ingaan op één van de vier P’s uit de Code Diversiteit en Inclusie (Personeel, Programma, Publiek en Partners), wat grote kennisgebieden zijn omtrent diversiteit en inclusie. De vierde en laatste editie staat geheel in het teken van Partners.

De laatste werkconferentie in het rijtje pijlers van De Vier P’s uit de Code Diversiteit en Inclusie vindt plaats op:

  • 11 mei 2023: #4 Partners

Geweest: 28 april 2022: #1 Personeel, 10 november 2022 #2 Programma, 2 maart 2023 #Publiek.

 

Bijlmer Parktheater & Building a House for Inclusion

Het culturele veld is hard geraakt door de corona-crisis. Het zijn niet alleen de economische en maatschappelijke gevolgen die ingrijpend zijn, het heeft ook effect op de infrastructuren die de culturele sector heeft opgebouwd. Maar de sector is ook wendbaar gebleken in tijden van crisis, we zijn in staat om dingen anders te doen. En dat is een goed teken!

Diversiteit en inclusie gaat ook over wendbaarheid en vernieuwing. Door divers te zijn kun je als organisatie en als sector meerdere perspectieven benutten om tot duurzame oplossingen te komen. Juist nu is het belangrijk om te zorgen dat ontwikkelingen op het gebied van diversiteit en inclusie in de culturele sector structureel kunnen worden. Het waarborgen daarvan zorgt voor vernieuwing in onze sector.

Het Bijlmer Parktheater heeft zich het afgelopen 12 jaar, samen met haar partners en publiek ontwikkeld tot ‘Het Theater van het Nieuwe Nederland.’ Het huis waar de stemmen die ondervertegenwoordigd zijn of ongehoord blijven tot ontwikkeling komen, waar nieuwe makers zich ontplooien en waar ons publiek zich thuis voelt. Ongehoorde verhalen met nieuwe perspectieven die de diversiteit van Amsterdam weerspiegelen. Met onze activiteiten in educatie en cultuurparticipatie, en op basis van coalities binnen en buiten de culturele infrastructuur dagen wij bezoekers, deelnemers, kunstenaars en makers uit om de toekomst samen te verbeelden. Wij gaan daarom nu graag in gesprek met diverse mensen van binnen en buiten de sector, om de opgedane kennis/expertise/ervaringen met elkaar te delen.

We stellen onszelf en elkaar de vraag; hoe bouwen wij aan een sector die inclusief is? Een sector als huis voor iedereen. Dit uitgangspunt vertaalt zich in een werkconferentie waar deelnemers diverse workshops, lezingen en performances kunnen bijwonen welke gericht zijn op “anders leren kijken.” Dit anders leren kijken betekent dat wij samen werken aan een nieuw perspectief: van werken aan inclusie, naar werken vanuit inclusie als uitgangspunt. Het Bijlmer Parktheater ziet voor zichzelf hier een belangrijke rol in als aanjager van dit gesprek.

Building a House for Inclusion

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

do 11 mei 2023 10:00

  • Building a House for Inclusion #4 Partners | Werkconferentie incl. lunch

    Bijlmer Parktheater Werkconferentie

Dit vind je misschien ook interessant