text

Broerszussen, The Implement #nieuwemakers

Carl Refos | Algie Baas, Janneke Pronk & Cedella Steur | Jesús de Vega

Broerszussen, The Implement #nieuwemakers


 

Een middag vol energieke, beeldende en grensverleggende voorstellingen van nieuwe theatermakers in hun kracht

en een mooie voorstelling van spraakmakende gastmakers. Met o.a. Jesus de Vega, Algie Baas, Janneke Pronk, Cedella Steur en Carl Refos.

 

Broerszussen door Carl Refos #NIEUWEMAKERS

 

Carl Refos gaat een jeugdvoorstelling maken die in Oktober 2019 in premiere gaat. Deze zondag geeft hij een preview van zijn vooronderzoek naar deze voorstelling: Broerszussen. Met dans, muziek, theater en humor zal hij vertellen over de ingewikkelde relatie in een grote familie en hoe de plek die je inneemt in het gezin, je identiteit beïnvloedt. Oudste, middelste of jongste in het gezin? Het kan bepalend zijn voor jouw beleving. Deze voorstelling is herkenbaar voor jong en oud.

 

Carl Refos is danser, performer en choreograaf. In het seizoen 2019-2020 willen het Bijlmer Parktheater en ISH Dance Collective deze nieuwe maker introduceren in de theaterwereld, die een universeel, herkenbaar en persoonlijk verhaal weet te vertellen. Carl geboren in Suriname en opgegroeid in Amsterdam, begon eind jaren negentig met dansen en ontwikkelde zich later als breakdancer. Begin 2005 werd hij onderdeel van Junior ISH, een platform en tweejarige opleiding voor urban multi disciplinaire performers. Vanaf 2007 is hij vervolgens in bijna alle kleine en grote zaalproducties van ISH te zien.
 

Broersenzussen

 

The Implement #NIEUWEMAKERS

 

Choreografen Algie Baas, Janneke Pronk, en Cedella Steur nemen je mee in een dansvoorstelling wat bestaat uit individuele energie. Zie de wereld door iemands anders ogen en laat je meeslepen in verschillende gedachtes. Wat betekent ‘’alleen’’ zijn voor jou? Hoe pas je dit toe in de samenleving? Dagelijkse kwesties brengen deze 3 danseressen naar voren in een krachtige korte voorstelling.

 

The Implement

 

 

CHOREOPOP door Jesus de Vega & LouLou Elisabettie
 

CHOREOPOP is een gechoreografeerd muziekalbum, een kruising tussen een dansvoorstelling, een popmuziekconcert en live videoclips. Waar lichaam en stem onafscheidelijk worden. Muzikant Chai Blaq en choreograaf Jesús de Vega werken samen in dit multidisciplinaire project met als doel twee disciplines en hun creatieve processen samen te voegen. Beiden vinden inspiratie in dingen die gebroken lijken zoals bijvoorbeeld de maatschappij, relaties, het klimaat en lichamen.

CHOREOPOP is een viering van de helende kracht, een manier om sociale of emotionele breuken te herstellen.

 

Nieuwe Makers Salon

 

De Nieuwe Makers Salon is een inspiratieplek voor makers en publiek. Hier wordt een verdiepend gesprek gevoerd met het publiek en de makers: Carl Refos, Algie Baas, Janneke Pronk, en Cedella Steur en Jesús de Vega.

 

 

#NIEUWEMAKERS

 

Op vrijdag 7 en zaterdag 15 zondag 16 december is het podium van het Bijlmer Parktheater voor voorstellingen en previews van onze nieuwe makers en gastmakers. Met het Nieuwe Makers traject stimuleert het Bijlmer Parktheater aanstormende nieuwe makers om hun ambities en talenten te vertalen naar professionele podiumproducties.Theater van het Nieuwe Nederland, met verrassende makers van morgen. Een vernieuwend en experimenteel programma voor theatermakers en liefhebbers van podiumkunsten.

 

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant