text

#BPTUnpacks: Nederlandse theaterrecensies

Talkshow met Emilie van Heydoorn, Ernestine Comvalius, Ira Kip, Richard Kofi en José Montoya.

#BPTUnpacks: Nederlandse theaterrecensies


“Het is tijd voor nieuwe verhalen in de theaters!” Zelfs de meest snelle blik op de theaterarchieven die niet alleen de wit-Nederlandse makers en acteurs wensen te herinneren, laat zien dat de Afro-Nederlandse gemeenschappen, en daarmee de verhalen van deze gemeenschappen, verre van nieuw zijn. Wel is de externe aandacht voor verhalen van Zwarte mensen en over Zwartzijn groter en groeiend.

Er worden, zowel door Zwarte als niet-Zwarte personen, meer stukken gemaakt waarin Zwartzijn centraal staat en er wordt meer over deze werken geschreven. Maar, wie schrijft deze recensies? En, vanuit welke blik? Vanachter welke bril? Wat betekent het wanneer de zogeheten ‘nieuwheid’ wel op de planken maar niet op de kunstredacties plaatsvindt? Tijdens deze editie bespreken vijf theaterliefhebbers de noodzaak van recensenten wiens verbeelding, geleefde ervaringen en artistieke referentiekaders aansluiten bij het werk van Afrodiasporische theatermakers, choreografen en regisseurs.

In deze #BPTUnpacks zijn te gast: Emilie van Heydoorn, Ernestine Comvalius, Ira Kip, Richard Kofi, José Montoya en gepresenteerd door Simone Zeefuik.

Deze editie is Nederlands gesproken.

BPTUnpack - Bijlmer Parktheater

Op de foto v.l.n.r. Simone Zeefuik, José Montoya, Ernestine Comvalius, Richard Kofi, Ira Kip en Emilie van Heydoorn.

 

Over #BPTUnpacks

#BPTUnpacks is onze serie panelgesprekken waarin de verbeeldingen, vertellingen en vreugde van Zwarte schrijvers, film- en theatermakers centraal staan. Per editie bespreken vijf kritisch denkende kunstliefhebbers één persoon of thema. De panelleden openen het programma met een inleiding waarin ze hun kijk op de kwestie, schrijver of kunstenaar delen. Hierna gaan ze met elkaar en het publiek in gesprek over dat wat de betreffende editie op de spreekwoordelijke kaart staat.

 


Stadspas groene stip

Stadspasprijs: €2,- (in plaats van normale prijs) geldig t/m 31 december 2022. Kaartverkoop: alleen aan de kassa

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant