text

#BPTGembertheeSessies: José Montoya

Met José Montoya en Simone Zeefuik

#BPTGembertheeSessies: José Montoya


De #BPTGembertheeSessies is onze nieuwe reeks conversaties waarin choreografen, regisseurs, acteurs en literatuurkenners vertellen over hun referentiekaders, wat ze inspireert, de schouders waarop ze staan en de voetstappen van waaruit ze bewegen. Zondag 26 juni ontvangen we José Montoya. Montoya, die zich op zijn website beschrijft als geadopteerde Colombiaan en import-Amsterdammer die zichzelf altijd anders voelde, is acteur en beeldend kunstenaar. Hij speelde MLK in de voorstelling Martin Luther King, won jonge kids voor zich in de jeugdvoorstelling Het Laatste Koekje en schitterde in stukken van onder andere MAAS Podium, Urban Myth en MC. 

Als een beeldend kunstenaar maakt hij kleurrijke schilderijen van gevouwen of gescheurd papier. Hij gebruikt laagdrempelige technieken als vouwen, knippen en plakken om zo intuïtief mogelijk te werken. Zijn werk gaat over licht en ruimte en kenmerkt zich door monochromie, herhaling, serialiteit en de directheid van de materialen die hij gebruikt.

De hofleverancier van de thee die we bij de Gemberthee Sessies serveren is cocktail- en poetrybar Labyrinth. Deze editie is Nederlandstalig.
Moderator: Simone Zeefuik.

Na afloop van de #BPTGembertheeSessies met José Montoya bieden we de mogelijkheid om bij ons te eten. Van 16.30u-17.30u serveren we verschillende Caribische vegan gerechten. Wilt u deze zondag met ons mee-eten? Kies dan voor een toegangskaart inclusief catering. Het menu wordt begin juni bekend gemaakt.

 

jose

Links:

  • https:/www.josemontoya.nl
  • https://labyrinthamsterdam.nl/

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

zo 26 jun 2022 15:00

  • #BPTGembertheeSessies: José Montoya

    Bijlmer Parktheater Original

Dit vind je misschien ook interessant