text

#BPTGembertheesessies: Djuwa Mroivili

#BPTGembertheesessies: Djuwa Mroivili


De #BPTGembertheeSessies is onze reeks conversaties waarin acteurs, regisseurs, musici, schrijvers en andere kunstenaars vertellen over hun referentiekaders, wat hen inspireert, de schouders waarop ze staan en de voetstappen van waaruit ze bewegen. Woensdag 6 juli ontvangen we klassiek pianist en muziekdocent Djuwa Mroivili.

Mroivili opent de sessie met een set bestaande uit Comorese melodieën/muziek waar zij en hun vader van houden naast werk van onder andere Florence Price en Margaret Bonds. “De gemene delers tussen deze muziek,” beschrijft Mroivili, “kan ik het best omschrijven als ‘Black mentorship’ en ‘comfort music’.”

Mroivili is één van de mede-oprichters van Hungry, Angry, Late & Tired (HALT), een bestuursorgaan dat zich ArtEZ-breed inzet voor inclusie. Op dit moment houdt Mroivili zich bezig met onderzoek naar Zwarte componisten, en de rol die communities kunnen spelen bij het ontwerpen van inclusief kunstonderwijs en een inclusieve kunstpraktijk. De hofleverancier van de thee die we bij de Gemberthee Sessies serveren is cocktail- en poetrybar Labyrinth. Deze editie is Nederlandstalig.

Moderator: Simone Zeefuik.

Voorafgaand aan de #BPTGembertheeSessies met Djuwa Mroivili bieden we de mogelijkheid om bij ons te eten. Van 18.30u-19.30u serveren we een mix van vegan en visgerechten. Wilt u deze woensdag met ons mee-eten? Kies dan voor een toegangskaart inclusief catering. Het menu wordt begin juni bekend gemaakt.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

wo 6 jul 2022 20:00

  • #BPTGembertheesessies: Djuwa Mroivili

    Theaterzaal

Dit vind je misschien ook interessant