text

Black Heritage Festival: Kormantse

Historische muzikale dansvoorstelling

Black Heritage Festival: Kormantse


 

In de maand juni vindt de derde editie van het Black Heritage Festival plaats. Op 2, 3 en 4 juni komen kunst, cultuur, geschiedenis en erfgoed samen in Amsterdam, Almere, Berg en Dal en Rotterdam met het thema Black Culture. Tijdens het festival worden lezingen, workshops, talkshows, masterclasses en theatervoorstellingen waarbij kennis over Afrikaanse culturen gedeeld met jong en oud om zo te reflecteren op het verleden, heden en de toekomst.

Over de voorstelling

In aanloop naar Keti Koti, het herdenkingsjaar 150 jaar slavernijverleden, presenteert Untold & Black Harmony met trots de voorstelling Kormantse. Kormantse is een historische voorstelling waarbij de Kromanti (Kumanti) mensen en hun spiritualiteit, erfgoed en cultuur centraal staan.

De voorstelling begint in het Kormantse gebied in het huidige Ghana. Tijdens de trans-Atlantische slavernij ging men hier in verzet met onder andere strategie en spirituele kracht vanuit dit gebied. Vandaag de dag kennen we binnen de Afro-Surinaamse Winti de entiteit Kromanti. Waar komt deze entiteit vandaan en hoe is het tijdens het verzet in het Caribisch gebied ingezet?

Ook zul je tijdens Kormantse erachter komen wat we weten over de Kromanti winti. De kennis die in de voorstelling word gedeeld is verzameld door Blaka Online, Otmar Watson, Orlando Ceder en Desta Deekman. Ook zijn Nana Efua (beter bekend als Marian Markelo) en Tata Dompo Julien Zaalman geraadpleegd om hun kennis te delen ten behoeve van deze voorstelling.

 

Kormantse - Bijlmer Parktheater

 

Kormantse Bijlmer Parktheater

 

Credits

Artistiek leider Otmar Watson
Choreograaf Desta Deekman
Muzikaal arrangeur Orlando Ceder
Coproductie Untold & Black Harmony

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant