text

BIMS

Met Georgiefa Boomdijk (Giefa Sparkle), Ryan Pinas, Erwin Kiene en Lady Shaynah

BIMS


Voorstelling van 13 april geannuleerd
Helaas moeten we mededelen dat de voorstelling van woensdag 13 april is geannuleerd wegens ziekte. 

Heb je een kaartje gekocht voor BIMS op 13 april?
We nemen zo snel mogelijk contact met je op. We zijn druk bezig om, samen met het theatergezelschap, een nieuwe datum in te plannen.

Onze excuses voor het ongemak
 

Hartelijke groet,

Team Bijlmer Partkheater
 


Met BIMS gaat Priscilla Vaudelle op zoek naar een nieuwe musicaltaal. BIMS (part I) is de eerste stap in een langere reeks muzikale voorstellingen, waarbij Vaudelle met componisten en songwriters onderzoek doet naar de kracht van songs in een maatschappelijk urgent verhaal.

Over de voorstelling

Welkom in de B.I.M.S. De avondklok gaat in. Je staat op het balkon van je flat. Het balkon van Geldershoofd, Hakfort of Kikkenstein. Naast je staan je vrienden op hun eigen balkons, en net als jij kijken ze uit over jullie buurt. De Bims voor hen die er wonen. Zuidoost voor Amsterdammers. De Bijlmer voor iedereen daarbuiten. Door buitenstaanders gevreesd, door de gemeenschap geliefd. Boksend tegen vooroordelen en strijdend tegen de veranderende stad, vecht jij in die wijk voor jouw bestaan.

De flat is als een familie

Uit de aarde van de Bijlmermeer zijn jullie allemaal gemaakt. Je praat over Mama Sranang, Suriname, het land dat nog wel van je ouders is, maar niet meer van jou. Je praat over Papa Nederland, het land waar je bent opgegroeid maar nog altijd wordt buitengesloten. Én jullie praten over het vreselijke nieuws... Wat zal dit betekenen? Zitten wij in de Bims of zit de Bims in ons…?

De muzikale voorstelling BIMS is een audiovisuele theatrale ervaring waarin film, theater en musical elkaar kruisen. Een coming of age verhaal over een groep Surinaams-Nederlandse jongeren wonend in Amsterdam Zuidoost, vechtend tegen gentrificatie en racisme.

BIMS - Bijlmer Parktheater

Over Priscilla Vaudelle (LostProject)

LostProject initieert projecten, programma’s en voorstellingen o.l.v. de Amsterdamse theatermaker Priscilla Vaudelle (1982). In haar werk geeft Vaudelle zichtbaarheid aan mensen en verhalen die doorgaans geen podium vinden. Met snelle montages, muziek, spoken word, rap en dans zet ze de toon voor verhalen die recht uit het hart van de stad komen: krachtige, universele voorstellingen, over actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, sociale druk en opvoeding, die veel weerklank vinden bij een divers publiek. BIMS maakt ze als een ode aan de buurt waar zij opgroeide en altijd weer thuiskomt.

 

Credits

concept en regie Priscilla Vaudelle
spel Georgiefa Boomdijk (Giefa Sparkle), Ryan Pinas, Erwin Kiene en Lady Shaynah
live muziek Chelsea Laverne en Sophie Anglionin
compositie en muziek Alvin Lewis en Patrick Mijnals
songwriter Glen Faria en cast
scenografie Niek Kortekaas
dramaturgie Kiki Rosingh en Yahmani Blackman
regie-assistentie en productie Lavinia Aronson
coproducent Frascati Producties
social media LostProject Kira-Nerys Kemble
campagnebeeld lowiegraphy
styling Giefa Sparkle
film regie Lennox Schmidt
film co-regie Lavinia Aronson
sponsored by Patta, SMIB, Sumibu, TNO The New Originals

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant