text

Bijlmer Parktheater Unpacks

Jordan Peele's Us en #VoteForwardNL

Bijlmer Parktheater Unpacks


Panelgesprek over Jordan Peele's film Us en #VoteForwardNL

Programma
16.30u - 18.00u: #BPTUnpacks over Us, de film van Jordan Peele.
18.00u - 18.45u: Pauze met een filmquiz en catering.
18.45u - 20.30u: #VoteForwardNL over de verkiezingen voor het Europees Parlement op do. 23 mei en de mogelijkheden om op stedelijk niveau acties te ondernemen tegen gentrificatie.


Programma: 

16.30 - 18.00 uur: #BPTUnpacks - Us
Na de veelbesproken film Get Out bracht Jordan Peele ons Us, het verhaal over de familie Wilson, hun klonen en een doolhof aan ondergrondse tunnels waar de Tethered leven. Tijdens dit onderdeel bespreken filmliefhebbers en -nerds een aantal van de personages, verhaallijnen en theorieën. Theorieën? Theorieën! Want… en hoe zeggen we dit zonder spoilers voor de mensen die het nog moeten zien… waarom lukt Jason (het zoontje) z’n truc bijvoorbeeld niet? Op welke manieren verweeft Jordan Peele social justice issues in het verhaal? En natuurlijk… is er een connectie tussen Us en Get Out?

US poster

Tijdens presentaties en een panelgesprek ontrafelen we de film en wisselen we ideeën met elkaar uit. We beloven jullie dat we de gesprekken zo zullen voeren dat ze ook goed te volgen zijn voor de mensen die Us, bijvoorbeeld vanwege hun angst voor horrorfilms, niet hebben gezien. Dit betekent uiteraard dat er spoilers zullen zijn.
Met: Daphina Misiedjan, Richard Kofi, Nagaré Willemsen en Simone Zeefuik

18.00u - 18.45u: Filmquiz en catering
Tussen de twee programma's hebben we een korte filmquiz waarbij de focus ligt op de classics van de onlangs overleden regisseur John Singleton.

Van 18.45u tot 20.30u #VoteForwardNL 
Gesprek over de verkiezingscampagne met als focus Afro-Nederlandse stemmers en politici. De nadruk van dit deel van het evenement ligt op de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei en op gentrification.
Met o.a.: Peggy Burke, dr. Daphina Misiedjan en Abdullahi Abdulrahman Abdalla.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant