text

Bijlmer Klassiek: Sprookjes

Met Raymi Sambo

Bijlmer Klassiek: Sprookjes


Wat maakt de mens uniek? Dieren maken tenslotte op hun manier ook muziek. Maar geen ander schepsel op aarde is in staat om sprookjes te vertellen. Wij kunnen puur vanuit onze fantasie beelden opwekken. Anderen weer nemen deze beelden over, delen ze met elkaar.

Het huidige programma staat in het teken van sprookjes. Want ook componisten geloofden in de kracht van sprookjes. Zij hebben ze veelvuldig ingezet om unieke klankwerelden te scheppen, soms dicht bij de natuur, soms heel abstract. Dit zijn vaak de allermooiste muziekstukken.

Ludwig van Beethoven
Gassenhauertrio op.11
Leos
Jenáček
Pohadka voor cello en piano
Robert Schumann
Drei Fantasiestücke op. 73 voor klarinet en piano
Nino Rota
Trio voor klarinet, cello en piano (1973)

Olivier Patey klarinet
Honorine Schaeffer cello
Clement Lefebvre piano
Raymi Sambo verteller

 

Bijlmer Klassiek

 

Wat is er leuker dan op zondagochtend met een kopje koffie en een huisgemaakt koekje te luisteren naar prachtige muziek?!

Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest musiceren samen met speciale gasten in de theaterzaal van het Bijlmer Parktheater. Van klassiek tot modern, ze zijn van alle markten thuis. Ontmoet ze in het Bijlmer Parktheater tijdens een intiem kamermuziekconcert. Bijlmer Klassiek is een gezamenlijk project van de Stichting Music Stages en het Bijlmer Parktheater.

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant