text

Bijlmer Klassiek Special - Hommage aan Zuidoost

It is all about gospel met Shirma Rouse, Berima Amo, ZO! Gospel Choir en musici van het Koninklijk Concertgebouworkest

Bijlmer Klassiek Special - Hommage aan Zuidoost


Coronatoegangsbewijs

Let op: Ben je 13 jaar of ouder? Dan heb je voor deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan in de vorm van één van de onderstaande bewijzen: 

  • Een negatieve testuitslag (testbewijs)
  • Een vaccinatiebewijs
  • Een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).

Bijlmer Klassiek presenteert de special Hommage aan Zuidoost "It Is all about Gospel" met lady of soul; zangeres Shirma Rouse, ZO! Gospel Choir en de wereldpremière van de nieuwste compositie van multitalent Berima Amo. Op het programma staan enkele van de meest geliefde gospels aller tijden zoals Swing low, Sweet Chariot en Wade in the water. De musici van het Concertgebouworkest verzorgen met hun sublieme klanken de muzikale begeleiding. 

Good music & good food

Voor aanvang kun je heerlijke burgers eten van Mr. Schalkie! Wil je vooraf bestellen? Stuur een e-mail naar  info@mrschalkie.nl.

Menu

Hamburger, roze burgerbun met een beefburger, tomaat, kaas, gekarameliseerde uien, homemade burgersaus en ColeslawVegan alternatief; roze burgerbun met een Vegan alternatief: vegan burger, tomaat, vegan kaas, gekarameliseerde uien, homemade burgersaus en Coleslaw.

Burgers

Berima Amo

Berima Amo is een Ghanese zanger, trompettist, componist en arrangeur. Hij is één van de rising stars van de Afrikaanse wereldmuziek. Zijn muziek is een unieke blend tussen lokale highlife music (Westafrikaanse Funk) en soul, jazz en blues. Als zevenjarige speelde hij al op grote podia, onder meer met de John Teye Band. Op zijn 12e had hij al zijn eerste Europese tournee. Hij werd gecoacht door Teddy Osei, oprichter en leider van de legendarische Osibisa-band. Hij studeerde vanaf 2004 jazztrompet aan het Rotterdams Conservatorium. Hij toerde door Europa en Afrika met zijn studioalbum “Journey Of The African Drum” en bracht in 2019 drie succesvolle singles uit met zijn Nkabom-band. 

Soliste Shirma Rouse

Diva-vocaliste-extraordinaire Shirma Rouse, bij het grote publiek vooral bekend door haar televisieoptredens bij De Wereld Draait Door en The Voice Of Holland, is een zangeres die haar publiek volledig weet te raken. Alles wat ze zingt is een verhaal dat ze wil delen met de luisteraar. Insiders kennen Shirma als achtergrondzangeres van Chaka Khan, het Metropole Orkest en vooral Anouk. Maar ze is ook een sterke soliste met een heel diverse carrière. Niet alleen haar waanzinnige stem, ook haar gulle persoonlijkheid maakt Shirma bijzonder. Ze leeft en ademt muziek.

ZO! Gospel choir

ZO! Gospel Choir is samengesteld uit het beste zangtalent dat Nederland te bieden heeft. Het koor is ontstaan in de Amsterdamse Bijlmermeer en is inmiddels uitgegroeid tot het beste en meest gevraagde koor van Nederland. Het repertoire van ZO! Gospel Choir varieert van krachtige opzwepende Black Gospel tot ingetogen soulvolle nummers en uitstapjes naar andere populaire genres als jazz, klassiek, R&B en zelfs pop.

Over Bijlmer Klassiek

Tijdens Bijlmer Klassiek ontstaat er elke editie een cross-over tussen de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest en hun speciale gasten. Samen maken ze muziek in de theaterzaal van het Bijlmer Parktheater. Bijlmer Klassiek is een coproductie van de Stichting Music Stages en het Bijlmer Parktheater

 

BK flyer

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant