text

Bijlmer Klassiek: Dansen met Bach

Het GoYa Quartet en het Naderlands Danstheater

Bijlmer Klassiek: Dansen met Bach


Kom op de zondagochtend genieten van de warme klanken van Back, dans van het Nederlands Danstheater en de vloeiende, acrobatische bewegingen van een Cyr Wiel.

Muzikale reis

Het muzikale programma begint bij Bach en maakt een reis via Ravel en Britten naar muziek van onze tijd. Deze muzikale omzwervingen worden omlijst door twee zeer verschillende dansers: de vloeiende bewegingen van Olivier Coëffard (danser van het Nederlands Danstheater) en het hypnotiserende evenwicht van het Cyr-wiel, waarin Théo Touvet elegant en eindeloos draait. De vloeiende interactie van muziek en beweging is een ode aan tijdloze schoonheid en verbroedering.

Over Honorine Schaeffer

Celliste Honorine Schaeffer is een bijzonder musicus. Zij was een van de jongste musici die werd aangenomen in de prestigieuze orkestacademie van het Concertgebouworkest. Niet veel later stroomde ze door en werd orkestlid in het KCO. Als musicus weigert Honorine om in hokjes te denken en zij is telkens op zoek naar bijzondere invalshoeken. Bach plus darboeka (Noord Afrikaanse vaastrommel) of oosterse dans bij een sarabande (een oude Mexicaanse dans)? Waarom niet? Celliste Honorine Schaeffer laat samen met haar muzikale vrienden zien hoe verfrissend klassieke muziek kan zijn als je maar bereid bent om op avontuur te gaan.

Werken van Johann Sebastian Bach en Händel/Halvorsen:
Johann Sebastian Bach
uit de Suite BWV 1007 in G gr.t.
Johann Sebastian Bach
uit de Partita in E BWV 1006 in E gr.t.
Händel/Halvorsen
Passacaglia

 

Anna Göckel, viool

Honorine Schaeffer, cello

Mossy Amidi Fard, slagwerk

Olivier Coeffard, dans

Théo Touvet Cyr wiel

Bijlmer Klassiek

 

Wat is er leuker dan op zondagochtend met een kopje koffie en een huisgemaakt koekje te luisteren naar prachtige muziek?!

Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest musiceren samen met speciale gasten in de theaterzaal van het Bijlmer Parktheater. Van klassiek tot modern, ze zijn van alle markten thuis. Ontmoet ze in het Bijlmer Parktheater tijdens een intiem kamermuziekconcert. Bijlmer Klassiek is een gezamenlijk project van de Stichting Music Stages en het Bijlmer Parktheater.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant