text

Bijlmer Boekt! | UITVERKOCHT

SLAA i.s.m. Bijlmer Parktheater

Bijlmer Boekt! |
UITVERKOCHT


Bijlmer Boekt! is hét literaire variétéprogramma van Zuidoost. Auteur en initiatiefnemer Christine Otten nodigt vijf uiteenlopende gasten uit die één ding met elkaar gemeen hebben: de liefde voor literatuur. De gasten van deze editie: Ayşegül Karaca, Raoul de Jong, Michelle David (zangeres) en dan rapperscollectief Kitchen's light.  

Het resultaat is een grensoverschrijdende krachtenbundeling vol uitdagende cross-overs waarbij literaire voordrachten afgewisseld worden met spoken word, muziek, stand-up comedy, dans en theater.

Bekijk de livestream (Pay As You Like)

Aan deze livestream zijn geen kosten verbonden. Wil je toch een bijdrage leveren? Klik dan op de 'Pay As You Like'-button hieronder en bepaal zelf het bedrag dat jij wil betalen.

 

Pay_As_You_Like

 

De gasten

Raoul

Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schrijft voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad. Daarnaast publiceerde hij vijf boeken. Voor zijn debuut ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs. In 2013 verscheen ‘De grootsheid van het al’, dat werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek en een eervolle vermelding kreeg van de Bob den Uyl Prijs. In november 2020 verscheen ‘Jaguarman’, een ode aan Surinaamse helden en het land van zijn vader.

‘Een schitterend verhaal. Met ferme stappen en een grote dosis moed treedt Raoul de Jong in de voetsporen van Anton de Kom en Albert Helman. Na lezing van ‘Jaguarman’ weet je hoe het Suriname is vergaan, van de vroegste tijden tot nu.’ – Noraly Beyer

Michelle David

Michelle David

Michelle David (1966) is een Amerikaanse zangeres en presentatrice, en lid van de formatie Big, Black & Beautiful. In 2015 lanceerde ze haar project Michelle David & The Gospel Sessions. David heeft inmiddels vijf albums, twee Edison-nominaties en een Radio 6-Award voor beste album op haar naam. Ook trad ze op op onder meer North Sea Jazz Festival, Pinkpop en Eurosonic Noorderslag. Naast haar werk als zangeres is David momenteel bezig met haar succesvolle podcast Inspirational Grooves.

Kitchens light

Kitchen's Light

Het doel van het project Kitchen's Light is om gezamenlijk met jonge dove cultuurmakers, gebarentaalkunstenaars en maatschappelijke partners toegang tot en zichtbaarheid van cultuuruitingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT) te bevorderen. Sam Onclin (1992), Brendan Lodder (1987), Boaz Blume (1992) zijn leden van de groep Kitchen’s Light. Dit is een gezelschap van performers die eigen stukken voor het voetlicht brengen in de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Overige performers van Kitchen’s Light zijn: Tobias de Ronde, Marie van Driessche en Bart Koolen.

Aysegul Karaca

Ayşegül Karaca

Is actrice, theatermaker en zangeres. Ze heeft verschillende producties voltooid in binnen- en buitenland. Als actrice is Ayşegül te zien in theater, film en televisie, o.a. Ik Weet Wie Je bent en GIPS. Als theatermaker staat ze met haar eerste theatersolo ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ in verschillende theaters in Nederland. Hiermee ontvangt ze een beurs als nieuw aanstormend theatermaker. Sinds kort produceert Karaca liedjes met een geheel eigen stijl. Crossovers tussen levenslied en urban, de Nederlandse taal met Turkse taal en kleinkunst met spoken/rap. Voor deze editie van Bijlmer Boekt zal Ayşegül een preview doen van haar eerste theatersolo ”Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”.

Marian Markelo

Marian Markelo

Geboren te Moengo, Suriname Moengo en sinds 1988 woonachtig in Nederland. In 1985 is ze ingewijd als Wintipriester. Vanaf 1 juli 2003 verzorgt Marian jaarlijks het plengoffer bij de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in het Oosterpark. Voor deze editie van Bijlmer Boekt! zal Marian zorgen voor een speciale openingsceremonie.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant