text

Bijlmer Boekt!

SLAA i.s.m. Bijlmer Parktheater

Bijlmer Boekt!


Bijlmer Boekt! is hét literaire variétéprogramma van Zuidoost. Auteur en initiatiefnemer Christine Otten nodigt vijf uiteenlopende gasten uit die één ding met elkaar gemeen hebben: de liefde voor literatuur. De gasten van deze editie: Ayşegül Karaca, Raoul de Jong, Michelle David (zangeres) en dan rapperscollectief Kitchen's light.  

Het resultaat is een grensoverschrijdende krachtenbundeling vol uitdagende cross-overs waarbij literaire voordrachten afgewisseld worden met spoken word, muziek, stand-up comedy, dans en theater.

Livestream

Kun je er niet bij maar wil je toch meekijken en luisteren? Kijk mee met de livestream via ons Vimeo-kanaal.

De gasten

Raoul

Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schrijft voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad. Daarnaast publiceerde hij vijf boeken. Voor zijn debuut ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs. In 2013 verscheen ‘De grootsheid van het al’, dat werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek en een eervolle vermelding kreeg van de Bob den Uyl Prijs. In november 2020 verscheen ‘Jaguarman’, een ode aan Surinaamse helden en het land van zijn vader.

‘Een schitterend verhaal. Met ferme stappen en een grote dosis moed treedt Raoul de Jong in de voetsporen van Anton de Kom en Albert Helman. Na lezing van ‘Jaguarman’ weet je hoe het Suriname is vergaan, van de vroegste tijden tot nu.’ – Noraly Beyer

Michelle David

Michelle David

Michelle David (1966) is een Amerikaanse zangeres en presentatrice, en lid van de formatie Big, Black & Beautiful. In 2015 lanceerde ze haar project Michelle David & The Gospel Sessions. David heeft inmiddels vijf albums, twee Edison-nominaties en een Radio 6-Award voor beste album op haar naam. Ook trad ze op op onder meer North Sea Jazz Festival, Pinkpop en Eurosonic Noorderslag. Naast haar werk als zangeres is David momenteel bezig met haar succesvolle podcast Inspirational Grooves.

Kitchens light

Kitchen's Light

Het doel van het project Kitchen's Light is om gezamenlijk met jonge dove cultuurmakers, gebarentaalkunstenaars en maatschappelijke partners toegang tot en zichtbaarheid van cultuuruitingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT) te bevorderen. Sam Onclin (1992), Brendan Lodder (1987), Boaz Blume (1992) zijn leden van de groep Kitchen’s Light. Dit is een gezelschap van performers die eigen stukken voor het voetlicht brengen in de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Overige performers van Kitchen’s Light zijn: Tobias de Ronde, Marie van Driessche en Bart Koolen.

                                                                                                                                   

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

di 2 feb 2021 20:00

  • Bijlmer Boekt!

    Theaterzaal

    Niet beschikbaar

Dit vind je misschien ook interessant