Bijlmer Boekt!

Literair Variété met Akwasi, Paulien Cornelisse, Gery Mendes, Pelumi Adejumo, Gershwin Bonevacia

Bijlmer Boekt!


Bijlmer Boekt! is verhalend variété. Literatuur, spoken word, theater, cabaret, zang en muziek komen samen in een avondvullende show. Bijlmer Boekt! brengt via verhalen allerlei werelden bij elkaar. Het resultaat? Een avond waarop plaats is voor gevestigd én opkomend talent.

Vanavond verwelkomen we:

Paulien Cornelisse
Paulien is cabaretier en schrijver en maakte vier avondvullende cabaretvoorstellingen: Dagbraken, Hallo Aarde, Maar ondertussen en Om mij moverende redenen. Zij schreef de bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding, En dan nog iets, en De verwarde cavia. In oktober verscheen haar derde boek over taal, Taal voor de leuk. Voor de VPRO maakte ze samen met Jelle Brandt Corstius de reisserie Tokidoki.

Paulien Cornelisse

Akwasi
Deze Amsterdammer met Ghanese roots is een creatieve duizendpoot. Tijdens zijn studie als Theatraal Performer aan de Toneelacademie Maastricht bracht hij met hiphopformatie Zwart Licht drie albums uit. Daarna ging Akwasi solo met zijn debuutalbum en gelijknamige muziek-theatervoorstelling ‘Daar Ergens’, die twee opeenvolgende jaren te zien was op Oerol. In 2018 verscheen zijn eerste dichtbundel ’Laten we het er maar niet over hebben’. Momenteel werkt Akwasi bezig aan zijn tweede soloalbum,

Akwasi

Gershwin Bonevacia

Onze nieuwe stadsdichter Gershwin Bonevacia schrijft het Bijlmer Verhaal. Op filosofische maar vooral poëtische wijze geeft hij vorm aan onderwerpen als duurzaamheid en onderwijs maar ook aan Harry Potter. Aan de hand van zijn gedichten is hij in staat om een lach en soms een traan te toveren op het gezicht van het publiek. In 2018 debuteerde hij met zijn dichtbundel: ‘Ik heb een fiets gekocht”. Hij werd genomineerd als een van de veelbelovende Nederlanders tot en met 25 jaar.

Gershwin Bonevacia

Gery Mendez

Gery Mendes is een MC, vocalist, producer en acteur die indruk maakt met alles dat hij uitvoert. Tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland werd hij uitgeroepen tot beste muzikant, en de Nederlandse muziekwereld kon niet meer om hem heen. In 2007 veroverde hij met zijn in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum “This is not an album… this is a phase” radioshows, I-pods en diverse podia.

Gery Mendes

 

Jong talent: schrijfter en spokenword talent: Pelumi Adejumo

Pelumi Adejumo

 

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

Jörgen Tjon A Fong heeft de regie over deze speciale editie.

(Duur: 120 minuten)

Credits
Regie: Jörgen Tjon-A-Fong
Gepresenteerd door: Christine Otten
In samenwerking met: SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

di 14 mei 2019 20:00

  • Bijlmer Boekt!

    Theaterzaal