text

Bijlmer Boekt!

Met Dean Bowen, Johan Fretz, Glodi Lugungu, Carolina Mout en Schiavone Simson

Bijlmer Boekt!


Bijlmer Boekt! is verhalend variété. Literatuur, spoken word, theater, cabaret, zang en muziek komen samen in een avondvullende show. Bijlmer Boekt! brengt via verhalen allerlei werelden bij elkaar. Het resultaat? Een avond waarop plaats is voor gevestigd én opkomend talent. In deze editie schitteren:

Dean Bowen (dichter)

Dichter Dean Bowen debuteerde begin dit jaar met Bokman waarin hij vergeten geschiedenissen opgraaft en de structuren ontleedt die ons politieke bewustzijn onderdrukt houden. Hij ontrafelt op magnifieke wijze zijn eigen erfenissen die zich op verschillende continenten afspelen. Hoe verhoud je je tot de mechanismen die politiek en maatschappelijk aan alle kanten druk uitoefenen op het individu? Lyrisch, bevlogen, mededogend, woedend – een dieppersoonlijke zoektocht die universele patronen blootlegt en vele stemmen aan het woord laat.

Dean Bowen (foto: Irwan Droog)

Johan Fretz  (bijlmer verhaal)

Johan Fretz (1985) is schrijver & cabaretier. in 2012 debuteerde hij met de roman Fretz 2025, die werd genomineerd voor De Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut. Zijn tweede roman Onder de Paramariboom verscheen begin 2018 bij Lebowski. Hierin vertelt hij het verhaal van een humorvolle en ontwapenende roadtrip door Suriname. Over een zoektocht naar roots en identiteit, maar bovenal over de verzoening tussen een moeder en een zoon. Johan maakte ook een solovoorstelling van het boek, De Zachtmoedige Radicaal, een mengeling van cabaret, vertelling en muziek, die genomineerd werd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Daarnaast is hij columnist voor Het Parool.

Johan Fretz

Glodi Lugungu (comedy)

Glodi Lugungu (1992) is op jonge leeftijd gevlucht uit DR Congo en opgegroeid in Dommelen, bij Eindhoven. Hij werd opgevoed als voetballer, maar zijn voetbalvrienden zagen al snel dat er in hem een comedian schuilde door alle grappige verhalen die hij vertelde. Ook zijn familie, een grote inspiratiepbron voor zijn verhalen, zag een jongen die eerder thuishoort op een podium dan op een voetbalveld. Glodi waagde de sprong en vond het podium van Toomler. Met succes. De comedians van Comedytrain waren onder de indruk en begin 2017 deed hij mee aan de auditie. In een witte blouse met een zwart strikje en 3 minuten aan materiaal. Een aspirant-lidmaatschap bij het collectief volgdeen hij won beide prijzen van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nu mag hij zich officieel lid van Comedytrain noemen en is eindelijk ook zelf overtuigd dat hij een comedian is. Binnenkort hoopt hij zijn studie Architectuur binnenkort af te ronden.

Glodi Lugungu

(foto: Jaap Reedijk)

Carolina Mout (zangeres)

Carolina Mout heeft zich na de Akademie voor Kleinkunst breed ontwikkeld als zangeres/actrice en cabaretière. Ze speelde in grote en kleine musicals, maar schreef en speelde ook haar eigen producties, waaronder twee onewomanshows. Zo ontving ze samen met Bodil de la Parra een literaire prijs voor het stuk Orgeade Overzee, wat o.a. ging over haar jeugd in Suriname. Momenteel brengt ze haar talenten samen in Club Carolina, een serie theaterconcerten in intieme theaters en huiskamers. Carolina woont al 25 jaar in de Bijlmer. Ze wordt begeleid door Nico van der Linden, ooit vaste begeleider en arrangeur van Ramses Shaffy.

Carolina Mout (foto: Marie-José Eldering)

Nieuw Talent Schiavone Simson (spoken word)

"Ik begon met schrijven, omdat ik zo heel goed mijn gevoelens kwijt kon. Dingen die in mijn hoofd geen naam hadden, kregen dit op papier wel. Het zorgde voor verlichting, nuancering, begrip voor wie en wat ik was en nog zoveel meer. Door spoken word heb ik geleerd hoe je een tekst meer kracht kan geven als je het met een ander deelt. Ook vond ik het een erg mooie manier van verhalen vertellen, omdat ik het kon combineren met zang. Spoken word is grenzeloos en betekent alles voor mij". (van: poetrycircle)

Presentatie: Christine Otten
Muzikale begeleiding:Andro Biswane.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant